La Puríssima de Torrent, a la final de la Lego League

Equip TauLego.

Equip TauLego. / L-EMV

Levante-EMV

L’equip Taulego del Col·legi La Purísima de Torrent ha guanyat el Premi Ingeniera Soy, el màxim reconeixement de la fase local de la competició de robòtica First Lego League (FLL), organitzada per la Universitat d’Alacant (UA) fa un parell de setmanes. Este reconeixement és el passe a la gran final nacional de la FLL MasterPiece 2023-24 que tindrà lloc el pròxim 16 de març en el Paranimf de la Universitat d’Alacant (UA).

Els alumnes Celia Biosca, Carolina Simó, Hugo Navarro, Enzo Fernández, Sharbel Zaharan, Jesús Mateo, Izan García i Daniel Talayero; junt amb la seua entrenadora Encarna Tronchoni, han competit de manera extraordinària i han sorprés els jutges amb un projecte perquè les persones amb discapacitat auditiva puguen gaudir més de l’experiència del cinema. També han fet un gran concurs del robot.

Mª Jesús Pastor Llorca, la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la UA, va ser l’encarregada d’entregar el premi que reconeix l’excel·lència i la innovació tant en el joc del robot com en el projecte d’innovació presentat per l’equip de Torrent.

A més, Taulego també es va fer amb la Nominació al National Innovation Award. En este cas, el reconeixement va ser entregat per Virgilio Gilart, director de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la UA.

L'equip de La Purísima.

L'equip de La Purísima. / L-EMV

En esta edició, la FLL Alacant ha batut rècords de participació i ha comptat amb 23 equips (11 equips en la categoria Challenge i 12 equips en la categoria Explore) i al voltant de 160 participants de municipis d’Alacant i Valencia. Des de l’organització apunten que en esta temporada marcada pel desafiament MasterPiece, els equips han imaginat noves maneres de crear i comunicar art i aficions amb una qualitat, creativitat i tècnica impecables.

A Alacant, la First Lego League està liderada pel professor Francisco Pujol, de la UA; del vicerectorat i la Unitat de Cultura Científica (UCC+I UA Divulga), l’Escola Politècnica Superior (EPS), l’Institut Universitari d’Investigació Informàtica (IUII), i altres departaments de la universitat, junt amb l’empresa NTT DATA Spain, l’associació Ingeniera Soy, First i Lego Group.