Síguenos en redes sociales:

Més de 70 projectes STEM s’exposen a Experimenta este diumenge

La fira-concurs celebra la seua 19a edició este diumenge, al Museu de les Ciències, amb premis que arriben als 400 euros

Més de 70 projectes STEM s’exposen a Experimenta este diumengeLevante-EMV

El Museu de les Ciències de València acull el diumenge entre les 10:00 i les 13:00 hores la XIX Fira-Concurs d’Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia Experimenta. L’esdeveniment, organitzat per la Facultat de Física de la Universitat de València, és una festa de la ciència que congrega milers de persones i acosta la física i la tecnologia a l’alumnat de Secundària i a la ciutadania en general de manera creativa i participativa.

Experimenta, que compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, entre d’altres entitats, reunirà més de 300 participants entre alumnat i professorat.

D’accés lliure, i per a tot tipus de visitants, tindrà 74 parades, amb diferents projectes experimentals STEM desenvolupats per alumnat d’ESO i Batxillerat, amb l’ajuda del seu professorat.

El públic podrà preguntar pel funcionament de qualsevol dels experiments. Simultàniament, els xiquets i xiquetes podran acostar-se al taller Fisicalàndia, on es construiran i es podran entendre demostracions senzilles basades en fenòmens naturals.

Reconeixement als millors treballs

Experimenta compta amb un concurs que premia els millors projectes, incloent el més votat pel públic; i un jurat amb professorat universitari i dels IES també valorarà el bon funcionament i la claredat de les explicacions.

Com a novetat, enguany augmenta la dotació econòmica dels premis: els quatre del jurat arriben a 600 euros per grup de quatre participants i el del públic, a 400 euros.

Entre els reconeixements, també es lliuraran obsequis al professorat amb projectes guanyadors i la Conselleria d’Educació reconeix aquesta dedicació extraordinària al seu alumnat com a hores de projecte científic escolar.

Pulsa para ver más contenido para ti