L’IES Dr. Lluís Simarro guanya el II Concurs de guió Carme Miquel

El grup de 4t d'ESO de l'institut de Xàtiva gravarà el curtmetratge del guió que ha escrit, amb el títol «Un somni revelador»

Escolars durant una gravació.

Escolars durant una gravació. / Levante-EMV

Levante-EMV

L’IES Dr. Lluís Simarro, de Xàtiva, és el guanyador del II Concurs de guió Carme Miquel, amb què Escola Valenciana i À Punt divulguen la figura de la mestra, escriptora i activista pel valencià, sobretot les seues vessants de feminisme i sostenibilitat, a més de promoure la cultura audiovisual i el treball creatiu en equip entre els estudiants. El grup guanyador, de 4t d’ESO, gravarà el curtmetratge del guió que ha escrit, amb el títol «Un somni revelador». 

El jurat ha valorat que, partint de la novel·la de ciència-ficció "Llum i Estel" de Carme Miquel, l’alumnat és capaç de construir un text que treballa conceptes com el canvi climàtic, els límits del creixement sostenible, la contaminació, la responsabilitat col·lectiva, el reciclatge o el balafiament d’energia derivat del magatzematge i transmissió massiva de dades per part dels dispositius electrònics.

«Són qüestions que verbalitzen des del seu univers adolescent, amb diàlegs creïbles i ben construïts; com en la novel·la inspiradora, la història té la intenció de suscitar reflexions sobre el futur del planeta i d’una societat en permanent connectivitat, a més és un relat que desprén un missatge positiu, esperançador, en sintonia amb el pensament de Carme Miquel», assenyala el jurat, integrat per respresentats d’À Punt, Escola Valenciana, EDAV i LOF Media.

Altres participants

En total, en el procés selectiu han participat sis treballs escolars: «Gala» i «El club del croissant», de 2n d’ESO de l’IES Leopoldo Querol de Vinaròs; «Fils Vitals» i «El somriure renascut», de 1r Batxillerat de l’IES Lluís Vives de València; i «Qui xafa la terra», de 1r de Batxillerat de l’IES El Caminás de Castelló de la Plana. L’equip guanyador tindrà un taller per a preparar el rodatge; i gravarà i postproduirà el curt amb professionals. El treball es difondrà per À Punt Mèdia.