Espais oberts per a jugar

Demà, amb Levante-EMV, el suplement educatiu del diari

Portada Aula.

Portada Aula. / Eduardo Ripoll

Jugar a l’aire lliure és una de les activitats que més estimulen als xiquets i les xiquetes, però els darrers anys ha perdut l’hegemonia entre els menuts davant la irrupció de la tecnologia digital. Biòlogues i divulgadores lluiten contra un sistema educatiu «que no incorpora la naturalesa» i un oci infantil sedentari ple d’activitats «enllaunades i comercials». Avisen que el temps d’oci que els infants passen a l’aire lliure està en perill d’extinció i té la competència de les addictives tecnologies i internet. Aquest és el reportatge principal del suplement Aula, que els lectors de Levante-EMV poden aconseguir de manera gratuïta cada dimecres amb el seu exemplar del diari.

En l’àmbit de les activitats en espais oberts, cal destacar també la campanya: «Yo salgo a jugar», una iniciativa de l’Institut Interamericà del Xiquet, la Xiqueta i Adolescents (IIN-OEA), junt amb l’Associació Francesco Tonucci i la Xarxa Internacional «La Ciutat de les xiquetes i els xiquets», que busquen promoure l’enfortiment de polítiques i estratègies que garantisquen l’exercici del dret al joc lliure de xiquets, xiquetes i adolescents, com a part del seu desenvolupament integral i la seua condició de ciutadania.

Un altre dels continguts destacats aquesta setmana al suplement Aula el protagonitzen els estudiants de l’IES El Cabanyal, que han creat el musical «Ma mare, Carla», que sorgeix del grup de 1r de Batxillerat de l’assignatura de Producció Musical. També són protagonistes el quasi 500 estudiants de 93 equips procedents de 35 centres, que han participat en la 12a edició del concurs «Desafío Robot», organitzat pel Museu de les Ciències.