?

El jurat de fideuà va ser el qual més va tardar ahir a emetre el seu veredicte. És lògic. El concurs d'ahir era diferent a tots quants abans havien tingut lloc. Ahir condimentaven les paelles en tots els casos guanyadors de les 34 edicions anteriors, posseïdors del prestigiós collaret de Santa Isabel, que només es lliura als millors cuiners.

La guanyadora d'ahir, la millor fideuà realitzada, la va fer el restaurant El Rossinyol de Nàquera, que es duu per quarta vegada aquest guardó, ja que va vèncer en el concurs de fideuà en els anys 1984, 1986 i 2006.

Després de El Rossinyol el segon premi va anar a parar al restaurant Pedrós d'El Pardo, en Madrid, que havia guanyat en la primera edició celebrada en 1975. El tercer lloc va ser per al restaurant Palau Miramar, guanyador curiosament de l'última edició, la de 2008. A més el concurs de fideuà és també un esdeveniment gastronòmic i per això els concursants han de presentar plats lliures en els quals es puntua la seua presentació i el seu sabor. I l'organització ha promocionat així mateix la creació del premi a les postres de taronja, destacant d'igual forma tant la presentació com la degustació del plat creat pels cuiners, la idea no és altra que promocionar el fruit pel qual també és famosa la Comunitat Valenciana. El concurs es completa amb un premi a les escoles d'hostaleria espanyoles i també a la millor tapa cervesera.

Prèviament al lliurament de premis -que va reunir ahir a més de 500 persones en sala i més de 700 en els jardins de l'hotel Bayrén- l'associació gastronòmica Fideuà de Gandia, que organitza l'esdeveniment -de mans del seu president, Ángel Sánchez, va lliurar el distintiu d'ambaixador a tres empreses de Gandia, dues de comunicació, Gandia TV i Gent de la Safor, i especialment als 50 anys de treball en pro del turisme de la ciutat a l'hotel Bayrén. Prèviament pujava a l'escenari a arreplegar el distintiu d'ambaixador de la fideuà el prestigiós pastisser, Paco Tortosa, d'Elda.