El grup de música antiga Capella de Ministrers va portar ahir al públic xinés un tros de la història musical i literària espanyola en un concert que evocava l'ambientació sonora de les obres de Miguel de Cervantes.

Amb la seua actuació en el Centre Nacional de les Arts Escèniques de Pequín, la formació va iniciar una gira internacional d'inspiració cervantina en la qual visitarà diferents auditoris d'Àsia, Europa i Amèrica.

Capella de Ministrers, sota la direcció de Carles Magraner, va interpretar obres d'alguns dels grans noms de la música profana del Renaixement espanyol, com Luys de Milà, Luys de Narváez o Alonso de Mudarra, en clau historicista.

El grup, que des que va nàixer a València en 1987 es dedica a recuperar el patrimoni musical espanyol, es va presentar a Pequín amb una formació de quartet de veu, viola d'arc, guitarra barroca i percussions.

Seguidilles, romanços, danses o folías van passar per les seues mans en un programa que incloïa les Diferencias sobre Guárdame las Vacas de Narváez, una de les obres clau del Renaixement instrumental espanyol.