Vociferio, un dels festivals de poesia més importants d'Espanya, iniciativa nascuda el 2011 de la mà de Carme Teatre i l'associació cultural El Dorado, torna a València. Després d'un any sense festival pel canvi de seu, obres d'adequació i procés de reobertura de la sala Carme Teatre, regressa la 5a edició, codirigida per un dels seus impulsors inicials, Raúl Lago (Carme Teatre), juntament amb David Trashumante, també reconegut en l'àmbit poètic i cultural.

Vociferio és l'únic Festival existent dedicat a la Poesia Oral i Escènica amb la vocació de contestar a una poesia elitista. Pot entendre's com una forma diferent de fer poesia, però capaç d'arribar a més persones.

En esta ocasió, el festival es fa ressò d'un dels corrents més populars de la poesia nacional i internacional: l'Spoken word (paraula parlada), un moviment que s'originà a finals dels anys 50 en els clubs i pubs on es reunien músics de jazz i poetes de la generació beat.

La gran sorpresa d'enguany és que a Vociferio, que tindrà lloc entre el 8 i el 12 de juny, se li suma el VI Campionat Nacional de Poetry Slam (11 de juny). L'Slam és un concurs de poetes en què un jurat compost a l'atzar pel públic assistent determina el guanyador a través d'un sistema de puntuació. El seu objectiu, en realitat, és dinamitzar un recital col·lectiu en format de concurs.

Tant Vociferio com el Poetry Slam, integrat en el primer, tindrà com a seu la sala Carme Teatre, on passaran els referents del moment com Miriam Reyes, Mónica Caldeiro, Víctor López, DYSO, Le Fay, Río Muten, Fernando Mansilla, Eladio Orta, María Eloy-García o Núria Martínez-Vernis, entre d'altres.