Més que una desfilada de moda o una conferència o una actuació de danses, el Museu Valencià d'Etnologia presenta un passeig visual per la manera de vestir dels nostres avantpassats al voltant de 1800. Una mostra rigorosa però amena que explica la roba de les classes populars valencianes mentre combina literatura i cants tradicionals amb testimoniatges de diversos escriptors antics, com ara l'erudit del segle XVIII Josep Antoni Cavanilles o el cronista del segle XIX Pedro Sucías. Una mostra ben documentada gràcies als estudis publicats per Vicent Ferrandis Mas, investigador pioner en la matèria. Una proposta didàctica que ensenya teixits, colors, matèries primeres, robes i complements.

A més, el cicle està compost de tres actuacions de danses a càrrec de tres formacions valencianes.

La primera actuació, el dissabte, correra a càrrec de la formació de Pilar Higon, en la qual es realitzarà una mostra d'indumentaria valenciana. En ella més que una actuació de danses es presentarà un passeig visual per la manera de vestir dels nostres avantpassats.

En segon lloc actuarà el grup de danses «Cardaors» de Bocairent, formació creada en l'any 1977 amb la intenció de preservar els arrels de les nostres tradicions en totes les seues vessants, fonamentalment de la Vall d'Albaida. El grup també preten aconseguir la correcta restauració i divulgació de tots els diferents gèneres musicals de caire tradicional mitjançant el seu estudi, amb el corresponent treball de camp i la posterior reestructuració.

El grup de Danses «Ras i Pla» de La Llosa de Ranes tancarà la programació, el 3 de desembre. Esta formació creada al 1996, replega la llarga trajectòria de ball i dansa del poble que arranca en 1900. Des de la seua formació, el grup ha fomentat la «dansà» i els balls tradicionals propis de de la Costera, que es ballen en la tradicional Romería de l'1 de maig a l'ermita de Santa Anna de la Llosa de Ranes. A més, el grup també inclou al seu repertori peces de les comarques veïnes.