La Capella de Ministrers torna a la Sala Iturbi del Palau de la Música esta vesprada a les 19.30 hores per oferir un programa religiós i barroc. La figura de Maria és el tema principal de l´actuació, en la qual també es podrà escoltar l´estrena absoluta del «Salve Regina» d´Alessandro Ciccolini.

Este concertino ho interpretarà la mateixa agrupació especialitzada valenciana, sota la direcció del seu titular Carles Magraner i amb les veus de les sopranos Lucía Martín-Cartón, Aurora Peña i Carmen Romeu.

A més, l´agrupació interpretara la «Simfonia a 4» i «Sonata a 4» les dos amb el títol «al Santo Sepolcro» i «In furore iustissimae irae» de Vivaldi; «Salve Regina» de Handel; «Il pianto de Maria»de Ferrandini (atribuïda a Handel) i «Tiento de falsas» del compositor barroc valencià nascut a Algemesí, Joan Cabanilles.

Segona volta al Palau enguany

Este és el segon programa de Capella de Ministrers al Palau de la Música enguany, després del darrere concert de gener on celebrava el seu 30 aniversari de trajectòria artística.

Aquesta entitat artística es tracta d´un dels grups especialitzats de major projecció a nivell nacional i internacional.

Així, La Capella de Ministrers realitza una important labor en l'estudi i la recuperació a favor del patrimoni musical espanyol, des de l'edat mitjana fins al segle XIX. Celebren 30 anys de trajectòria artística i 1.500 concerts als cinc continents.

La seua activitat ha anat més enllà de l´estrictament musical, i ha fet incursions en les arts escèniques en col·laboració amb directors reconeguts de l´àmbit nacional com Àlex Rigola, Juli Leal, Vicent Genovés, Jaume Martorell i Bigas Luna.

La Capella dels Ministrers es va fundar a l´any 1987 amb un objetiu clar: recuperar la música antiga, des de l´época medieval fins al segle XIX. Aquest grup ha aconseguit un reconeixement en àmbit nacional i internacional i ha publicat un total de 53 discs.

L´objectiu d´aquesta banda és recuperar el patrimoni musical antic i promoure la difusió d´aquest tipus de melodies internacionalment. Així, somien amb un festival internacional de música antiga.