02 de julio de 2018
02.07.2018

Publicacions de la Universitat de València aconsegueix el Premi al Millor Llibre Editat de 2017

L´obra guanyadora és una edició acurada de documents originals expedits per la cancelleria de Jaume I

02.07.2018 | 04:15

Un jurat independent i de reconegut prestigi va fallar el passat dimecres a Madrid els XXI Premis Nacionals d´Edició Universitària, a les millors obres publicades per les universitats i centres d´investigació espanyols durant 2017. Publicacions de la Universitat de València ha aconseguit el Premi al Millor Llibre Editat de 2017 amb l´obra Iacobi primi instrumenta in archivo Sedis Valentinae asservata.

El llibre, amb estudi preliminar de Francisco Gimeno Blay, és una edició crítica acurada dels documents originals expedits per la cancelleria del rei Jaume I que beneficiaven a l´església metropolitana de Valencia, duta a terme per un equip d´investigació integrat pel professorat de l´àrea de coneixement de Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la Universitat de València. Tots ells s´han conservat, des del segle XIII, a l´arxiu de la catedral de València. L´estudi que acompanya analitza el procediment seguit en l´elaboració cancelleresca d´aquests documents i la seua transmissió al llarg del període medieval. S´inclouen, a més, les reproduccions facsímils dels pergamins originals i els segells que contribuïren a donar-los credibilitat i autenticitat.

170 obres es presentaven en aquesta ocasió als XXI Premis Nacionals d´Edició Universitària que se reparteixen en onze categories diferents. De fet és l´edició que més candidatures s´han presentat. El jurat ha estat integrat per Juan Manuel Bonet Planes, director de l´Instituto Cervantes; Carmen Rodríguez Santos, col·laboradora del suplement cultural ABC Cultural; Nuria Azancot, cap de redacció de El Cultural de El Mundo; Iker Seisdedos, redactor cap de Cultura i Babelia de El País; Pampa García Molina, coordinadora i redactora cap del Servei d´Informació i Notícies Científiques (SINC) i Winston Manrique Sabogal, director de WMagazín. Pedro Rújula, director de Prensa de la Universidad de Zaragoza, ha actuat com secretari del jurat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Dol


Blog 'Pren la paraula'


No hi ha regla sense excepció 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia