L´Ajuntament de Nules ha presentat públicament les bases per a la redacció d´un còmic en valencià que serà publicat per l´Acadèmia Valenciana de la Llegua (AVL), i ho ha fet en el transcurs de la visita del president de l´AVL, Ramon Ferrer, a Nules per tal de lliurar un còmic a l´alumnat de primer d´Infantil del CEIP Cervantes.

Cal recordar que l´Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va començar a Nules la nova campanya de promoció de la lectura en valencià anomenada, «Un xiquet, un llibre». De manera que, per a portar a terme esta campanya es van entregar a l´Ajuntament de Nules 1.275 còmics que han sigut repartits a l´alumnat d´Infantil i de Primària de totes les escoles de Nules. Precisament aquesta visita del president de l´AVL s´emmarca en esta campanya.

Sobre això, el regidor de Biblioteca, Antonio Romero, comenta que «hem elaborat unes bases per a la redacció d´un còmic amb textos sobre un personatge o esdeveniment que tinga o haja tingut rellevància al nostre poble, que serà publicat i divulgat per l´AVL».

Així doncs, l´AVL ha animat les escoles de la població a escriure els seu propi còmic, «Hi ha col·legis que han redactat un còmic i ha sigut l´Acadèmia la que els la publicat, com el de Morella que hui hem entregat als xiquets i xiquetes de tres anys del col·legi Cervantes», apunta el president de l´AVL.

A la redacció del còmic podran participa totes les persones interessades majors de 14 anys, i el termini d´admissió de les obres serà fins al dilluns dia 5 de novembre.