La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Requena ha dissenyat una campanya de promoció turística encaminada a contrarestar els efectes negatius de la covid-19 sobre el sector turístic de la ciutat.

La intenció de la iniciativa és potenciar el consum de productes i experiències turístiques en el nostre municipi utilitzant, bàsicament, accions i campanyes de promoció turística per a millorar i posicionar la imatge de Requena com a destinació turística segura en mitjans de comunicació. Entre les accions de la campanya destaca un vídeo i que ha comptat amb la participació de l'actriu Ángela Corachán i la col·laboració especial de l'actor requenense de reconegut prestigi nacional, Joaquín Climent.

Este vídeo turístic titulat «La meua llista de desitjos a Requena» està centrat en atraure i convéncer a turistes i visitants de diferents perfils d'edat, interessats en la cultura, la gastronomia, la naturalesa i en totes les activitats que es poden realitzar de manera segura i a l'aire lliure a la localitat.

El resum argumental d'este vídeo tracta de la història d'una xica (Ángela Corachán), que porta molt temps sola a la ciutat, decideix fer una llista de desitjos i viatjar per a complir-la. Així que viatja a Requena on li espera un antic amic (Joaquín Climent) que li guiarà per tot el terme municipal i l'ajudarà a complir tots els desitjos.

Entre les accions de la campanya es troba la inclusió de la fortalesa de Requena en el joc Memory Col·lecció Castells de la Comunitat Valenciana que es repartirà amb el diari Levante-EMV, coincidint amb la festivitat del 9 d'Octubre,

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer va ressaltar en la presentació de la campanya que el vídeo turístic de Requena és «evocació magnífica a eixa fàbrica d'emocions que és la ciutat: la seua història, el seu patrimoni, el seu relat, la seua cultura, la seua gastronomia, el vi... Una interpretació d'aqueixa simfonia coral que és una ciutat, el seu passat, el seu present frenètic de cerca, de voluntat, de compromís amb un futur d'esperança».

«El turisme és l'art de la bellesa de viure i de compartir. Viatjar ens vacuna contra la intolerància i la cobdícia d'aquells que pensen que el seu no pot ser compartit amb ningú. Requena és tot el contrari: la seua història, el seu present i sobretot el seu futur és una exaltació de la vida», va assenyalar Colomer.

Per part seua, Evarist Caselles, director del Patronat de Turisme de la Diputació de València, patrocinadora del vídeo, va ressaltar que estes imatges «posen en valor aquells elements patrimonials tan interessants que hi ha a Requena i que sempre han servit com a principal reclam per a generar aquells productes turístics que tanta il·lusió ens dona en la nostra vida».

Finalment, l'alcalde de Requena, Mario Sánchez, i la regidora de Turisme, M.ª José Martín, van insistir que este projecte es basa a animar que este estiu, no et quedes a casa, proposant a Requena com a destinació.