La secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, acompanyada de la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete; del coordinador de l’IVC Castelló, Alfonso Ribes, i del director de la Fira Valenciana de la Música, Joan Gregori Maria, presentà ahir la huitena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend, que se celebrarà a Castelló entre l’11 i el 14 de novembre, amb un format híbrid, presencial i en línia, per a adaptar-se a la situació sanitària.

Entre el dimecres 11 i el dissabte 14 de novembre, la ciutat de Castelló acollirà les actuacions de Maria Arnal i Marcel Bagés, Ciudad Jara, Le Parody, David Pastor Quartet, Bigott, Cactus, Futuro Terror, Tardor, Badlands, GEM, Meritxell Neddermann i Funkiwis, entre d’altres. D’altra banda, en la vessant professional, l’esdeveniment servirà per a analitzar les conseqüències de la COVID-19 en el sector i les perspectives de futur, entre altres qüestions.

L’Auditori de Castelló disposa de diverses sales amb diferents capacitats i butaques prefixades, un fet que facilitarà l’adaptació de l’esdeveniment als protocols sanitaris. També es prendran les mesures necessàries als altres espais que acullen les actuacions del Trovam – Pro Weekend.

la Fira Valenciana de la Música recordarà Ovidi Montllor en el 25 aniversari de la seua mort, amb l’espectacle ‘Ovidi 25’, en què es recuperen cançons de totes les etapes artístiques de l’artista d’Alcoi. El ‘cantaor’ Xavier de Bétera, la banda femenina de ‘reggae’ Amazonians i l’espectacle de música familiar d’ELVISent i Jornalers completen la programació. La huitena edició de la Fira Valenciana de la Música abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical. Bona part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram en un context d’incertesa. L’Estatut de l’artista i una nova edició de les Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical) també formaran part de la programació professional del Trovam – Pro Weekend.

S’ha de destacar que l’organització de la Fira ha apostat per aprofundir en ‘Les converses del Trovam’, el diàleg directe amb un artista que es va inaugurar l’any passat amb Luz Casal. En aquesta edició, les persones convidades seran Christina Rosenvinge i Raül Fernández ‘Refree’. Pel que fa als tallers, les persones inscrites podran aprofundir en matèries com els agregadors digitals, el ‘playlisting’ en Spotify, la indústria del videoclip i l’esponsorització. Com és habitual, l’Auditori de Castelló acollirà entrevistes ràpides (‘speed meetings’) entre programadors, discogràfiques i artistes.

Des del 2013, i gràcies al treball realitzat al llarg de les set edicions anteriors, la Fira Valenciana de la Música s’ha consolidat com la convocatòria professional més important de la indústria a la Comunitat Valenciana. Així mateix, s’ha de destacar que el Trovam – Pro Weekend forma part del projecte estratègic ‘Fes cultura’ de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana des del 2016 i està coorganitzat per l’Institut Valencià de Cultura amb altres entitats.