La pandèmia ha modificat notablement el calendari d’esdeveniments municipals i la cerimònia de lliurament dels Premis Vicent Andrés Estellés de Burjassot, habitualment celebrada a la primavera, va haver de suspendre’s per raons òbvies.

No obstant açò, una comunicació virtual Burjassot-Tarragona, ha fet possible que el jove poeta Adrià Targa (Tarragona, 1987) haja rebut, virtualment, el XIX Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia 2019, per la seua obra presentada al certamen «Canviar de cel».

Així, la tecnologia ha permès que l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, en companyia dels regidors responsables de les àrees de Cultura i Joventut, Estefanía Ballesteros i Javier Naharros hagen mantingut una recent trobada virtual amb Adrià Targa, qui ha obtingut el premi de poesia en honor a Vicent Andrés Estellés, dotat amb 9.000 euros i qui va poder veure, a través de la pantalla, la Sitja de ceràmica, icona del certamen literari del municipi que prompte rebrà en el seu domicili.

Tal com va ser informat l’autor i guanyador del VAE 2019, la seua obra «Canviar de cel», que serà editada per l’Ajuntament de Burjassot a través de Samaruc editorial, ja està en procés d’impressió i veurà la llum a final d’any.

L’alcalde del municipi, Rafa García, va emplaçar al guanyador a venir a la Comunitat Valenciana, una vegada la normalitat torne al calendari d’actes, potser per a la cerimònia de la pròxima edició dels premis en 2021 i poder rebre així el reconeixement de la localitat, en persona.