La música no para a la Universitat, tampoc en estat de pandèmia; però sí s’adapta a la situació sanitària actual i, tot i que manté els tradicionals Concerts de Nadal, ho fa d’una manera especial, innovadora i segura. Així, l’organització de la temporada d’enguany anirà a càrrec de les dues principals formacions universitàries valencianes, l’Orquestra Filharmònica de la UV i l’Orfeó Universitari de València, que oferiran huit espectacles fins el 3 de gener.

Sota la direcció del trompetista David Pastor, la secció de metalls de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) estrenarà un variat i nodrit programa al claustre del Centre Cultural La Nau, dimarts 22 (13 hores), amb la interpretació d’obres de Bertini, Monk, i Offenbach, entre uns altres autors; d’un jazz d’Allan Botschinsky; i de nadales tradicionals com el ‘We wish you a Merry Christmas’ de John Rutter, entre unes altres.

Álvaro Bisbal, Javier Moya, César Pérez, Manel Pérez i Miquel Puchalt (trompetes); Alexander Bosch, Víctor Martínez i Víctor Rausell (trompes); Marcos Miquel (trombó); Alberto Miquel (trombó baix); i Vicent López i Salva Marí (tubes) tocaran baix les ordes de David Pastor, membre de la València Jazz Big Band i alumne de l’excel·lent trompetista i pedagog Manuel López.

Per la seua banda, Beatriz Fernández Aucejo dirigirà el seu tercer Concert de Nadal al front de l’OFUV, pensat per a sorprendre novament al públic. En aquesta ocasió, la directora titular de l’Orquestra de la UV ha confeccionat un programa poc comú de compositors d’entresegles que obrirà amb la peça de cambra ‘Octandre’, escrita per Edgar Varese en 1923, i clourà amb ‘Le quattro stagioni’ de la primera ‘grand opera’ de Verdi, ‘I vespri siciliani’ (‘Les vêpres siciliennes’ en la seua versió francesa).

A l’obra huitcentista del concert li precediran una suite per a cordes de Carl Nielsen i la ‘Pastoral d’été, H. 31’, d’Arthur Honegger.

El concert de l’Orquestra s’estrenarà al Teatre Serrano de Gandia aquest dilluns 21 (19:30 hores) i tornarà a la Universitat de València dimecres 23 (sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna, 13 hores).

L’entrada a tots els concerts és gratuïta amb reserva prèvia a través de les següents aplicacions: Concert de l’OFUV al Teatre Serrano de Gandia (dilluns 21, 19:30 hores): https://events.fundacio.es/e/549/concert-de-nadal-a-gandia; Concert de la secció de metalls de l’OFUV al claustre de La Nau (dimarts 22, 13 hores): https://events.fundacio.es/e/556/concert-de-nadal-seccio-de-metalls-de-lofuv-david-pastor; Concert de l’OFUV al Campus de Burjassot-Paterna (dimecres 23, 13 hores): https://events.fundacio.es/e/557/concert-de-nadal-orquestra-filharmonica-de-la-universitat-de-valencia

‘El món canta davant un bressol’

El concert més clàssic del Nadal valencià tornarà en 2020 de la mà de l’agrupació coral universitària més antiga d’Espanya, l’Orfeó Universitari de València, que dirigeix Francesc Valldecabres. ‘El món canta davant un bressol’ es podrà escoltar enguany i, com els Concerts de Nadal de l’OFUV, també d’una manera renovada per tal d’oferir totes les mesures d’higiene i seguretat requerides en aquests moments.

Adaptant-se als nous temps que corren, l’Orfeó oferirà dos espectacles: el primer d’ells, amb un repertori de nadales tradicionals amb arranjaments per a cor i metall que interpretarà, juntament amb el recent Premi Nacional de Música Spanish Brass, el 21 de desembre a l’Olympia de València (20 hores); i 3 de gener a l’Auditori de Catarroja (19:30 hores).

El segon concert inclou un altre repertori amb l’obra ‘A Ceremony of Carols’, de Britten, i una selecció d’‘El Messies’ de Händel, que interpretarà acompanyat per l’orquestra de cambra Symphonia Orbitalis els dies 27 i 28 d’aquest mes al Teatre Goya de L’Olleria (19:30 hores) i, de nou, a l’Olympia (20 hores).

Sobre reserva, preus i adquisició d’entrades per als concerts de l’Orfeó, consulteu el programa complet del cicle de Nadal ací: https://links.uv.es/BqXs1DF

Jove Orquestaactuarà a València i Castelló

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana comença la seua trobada d’hivern al Palau de les Arts de València. Enguany ho farà de la mà del director Pablo Rus Broseta, la directora assistent Júlia Cruz i el compositor resident Marc García Vitoria, amb peces d’Aaron Copman i Jörg Widman. La trobada d’hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà en aquesta ocasió amb dos concerts, el 2 de gener a les 19.30 hores al Palau de les Arts amb la direcció de Pablo Rus Broseta i el 4 de gener a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló amb Júlia Cruz Carceller com a directora.