El grup de teatre Assaig porta ‘bèsties i bestioles’ a La Nau de la Universitat

Una obra animalista de Sara Acàmer i Pep Sanchis obri la programació de l’Aula d’Arts Escèniques de la UV

Animals ben coneguts per a les persones protagonitzen l’obra. | LEVANTE-EMV

Animals ben coneguts per a les persones protagonitzen l’obra. | LEVANTE-EMV / M.bouiali. valència

M.bouiali. valència

El grup de teatre Assaig, de la Universitat de València, obri la programació regular de l’Aula d’Arts Escèniques UV per als pròxims dos mesos amb l’estrena de l’obra «De bèsties i bestioles», de Sara Acàmer i Pep Sanchis. Serà els dies 3, 4 i 5 de maig, a les 19:00 hores i a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau.

Pep Sanchis, director artístic i coautor, explica que els protagonistes de les històries «són animals ben coneguts, que formen part de les nostres vides i dels nostres paisatges més propers». «En esta obra són ells qui parlen i expliquen les seues experiències, pors i esperances», afegix. «Ens hem atrevit a posar-los veu i a imaginar què deuen pensar d’eixes criatures tan estranyes que tot ho agafen, de tot s’apropien i tot ho transformen per al seu interés», assenyalen els autors. Amb esta obra animalista, el nou muntatge d’Assaig donarà el tret d’eixida a la programació que es perllongarà fins al 15 de juny i que estarà dedicada íntegrament al teatre i la dansa universitaris.

Les pròximes obres que estan previstes, dins de diferents mostres, són «Bernarda i nosaltres» el 10 de maig (l’adaptació col·lectiva de «La casa de Bernarda Alba» de Federico García Lorca, amb direcció d’Eva Zapico); «Un fragment del casament dels petits burgesos» de Bertold Brecht (17 i 18 de maig, de Jorge Picó); i l’últim espectacle d’Escena Erasmus UV (24, 25 i 26 de maig).

El 31 de maig i l’1 de juny, serà el moment del muntatge «Supernova i companyia», amb coreografia i direcció del ballarí Toni Aparisi; mentre que en juny, els majors de 55 anys interpretaran textos de Shakespeare, Lope, Calderón, Dostoievski, Brecht, Brossa, Sinisterra, Mayorga i Pessoa («En el principi era el verb - Juan 1:1», els dies 7, 8 i 9).

Per últim, el Grup de Teatre Amics de la Nau Gran clourà la programació el dia 15 de juny amb «En el Olimpo de los Dioses», una comèdia escrita i dirigida per Clemente Carrasco. Totes les representacions començaran a les 19:00, i les entrades —a dos euros— es poden reservar a les botigues de La Tenda o a la UV.