El grup de teatre Assaig, de la Universitat de València, obri la programació regular de l’Aula d’Arts Escèniques UV per als pròxims dos mesos amb l’estrena de l’obra «De bèsties i bestioles», de Sara Acàmer i Pep Sanchis. Serà els dies 3, 4 i 5 de maig, a les 19:00 hores i a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau.

Pep Sanchis, director artístic i coautor, explica que els protagonistes de les històries «són animals ben coneguts, que formen part de les nostres vides i dels nostres paisatges més propers». «En esta obra són ells qui parlen i expliquen les seues experiències, pors i esperances», afegix. «Ens hem atrevit a posar-los veu i a imaginar què deuen pensar d’eixes criatures tan estranyes que tot ho agafen, de tot s’apropien i tot ho transformen per al seu interés», assenyalen els autors. Amb esta obra animalista, el nou muntatge d’Assaig donarà el tret d’eixida a la programació que es perllongarà fins al 15 de juny i que estarà dedicada íntegrament al teatre i la dansa universitaris.

Les pròximes obres que estan previstes, dins de diferents mostres, són «Bernarda i nosaltres» el 10 de maig (l’adaptació col·lectiva de «La casa de Bernarda Alba» de Federico García Lorca, amb direcció d’Eva Zapico); «Un fragment del casament dels petits burgesos» de Bertold Brecht (17 i 18 de maig, de Jorge Picó); i l’últim espectacle d’Escena Erasmus UV (24, 25 i 26 de maig).

El 31 de maig i l’1 de juny, serà el moment del muntatge «Supernova i companyia», amb coreografia i direcció del ballarí Toni Aparisi; mentre que en juny, els majors de 55 anys interpretaran textos de Shakespeare, Lope, Calderón, Dostoievski, Brecht, Brossa, Sinisterra, Mayorga i Pessoa («En el principi era el verb - Juan 1:1», els dies 7, 8 i 9).

Per últim, el Grup de Teatre Amics de la Nau Gran clourà la programació el dia 15 de juny amb «En el Olimpo de los Dioses», una comèdia escrita i dirigida per Clemente Carrasco. Totes les representacions començaran a les 19:00, i les entrades —a dos euros— es poden reservar a les botigues de La Tenda o a la UV.