Burjassot es bolca per a enaltir la figura de Vicent Andrés Estellés

La localitat de l’Horta convida la ciutadania a viure la XIV Nit Estellés

Burjassot es bolca per a enaltir la figura de Vicent Andrés Estellés | FOTOS DE V.RUIZ SANCHO

Burjassot es bolca per a enaltir la figura de Vicent Andrés Estellés | FOTOS DE V.RUIZ SANCHO / V.Ruiz Sancho. BURJASSOT

V.Ruiz Sancho. BURJASSOT

La Associació Cultural Bassot de Burjassot, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Coordinadora pel Valencià de l’Horta Nord-Escola Valenciana, ja ho té tot preparat per a celebrar el pròxim 16 de setembre –dissabte– la XIV Nit Vicent Andrés Estellés. «Tot el món està convidat a viure-la» Com en anteriors edicions de l’homenatge a l’autor del ‘Llibre de meravelles’, la festa de la poesia obrirà les seues portes a les iniciatives artístiques que aporten veïns i visitants.

Burjassot es bolca per a enaltir la figura de Vicent Andrés Estellés

Burjassot es bolca per a enaltir la figura de Vicent Andrés Estellés / V.Ruiz Sancho. BURJASSOT

Amb el lema «99 anys amb el poeta», els actes arrancaran a les 18.30 hores en la plaça de l’Ajuntament, al costat de l’estàtua sedent de l’escriptor, amb una «passejada estellesiana».

Burjassot es bolca per a enaltir la figura de Vicent Andrés Estellés

Burjassot es bolca per a enaltir la figura de Vicent Andrés Estellés / V.Ruiz Sancho. BURJASSOT

Vicent i Isabel Anyó Andrés s’encarregaran de guiar la ruta literària a través de diferents espais del municipi que el «muralista del País Valencià» evoca en la seua obra. Al llarg de l’itinerari, els participants tindran l’oportunitat de posar veu a textos d’Estellés.

Acabat el passeig, l’emblemàtica estructura de fusta de l’Antic Mercat Municipal acollirà a partir de les 20.30 hores la segona part de la festa. En primer lloc se servirà el tradicional «sopar estellesià» seguit d’una «lectura lliure de poemes». A continuació, a les 22 hores, Bassot procedirà a l’entrega del Premi Estellés d’Homenatge, que reconeix «la labor i dedicació d’aquelles persones i entitats significades per la defensa de la llengua valenciana», i del Premi Estellés de Fotografia. Com a colofó de la vetlada, a les 22.30 hores, el cantautor Rafa Xambó oferirà un concert.

A excepció del sopar, que té un preu de 20 euros per a les persones adultes i de 10 per als xiquets i les xiquetes menors de 12 anys, tots els actes de la XIV Nit Vicent Andrés Estellés –inclòs el concert– són debades.

«Tot el món està convidat a viure-la» . Com en anteriors edicions de l’homenatge a l’autor del ‘Llibre de meravelles’, la festa de la poesia obrirà les seues portes a les iniciatives artístiques que aporten veïns i visitants. F