València busca al millor bateria amb un concert en directe en Falles

Els deu millors músics actuaran davant un jurat format per professionals de diversos grups musicals 

Un bateria, en una imatge d'arxiu.

Un bateria, en una imatge d'arxiu. / Levante-EMV

Saray Fajardo

Saray Fajardo

Els carrers de València no sols s’inundaran de pòlvora i color el pròxim 10 de març amb motiu de la celebració de les Falles, sino que la ciutat també acollirà la gran final d’un concurs de bateria, que se celebra per primera vegada en la ciutat. Este certamen, pioner en Espanya, pretén reivindicar la importància de la música en la ciutat, sobretot de les bandes, que són fonamentals dins la cultura valenciana. 

Totes les persones interessades en participar poden enviar el seu vídeo, on interpreten una peça que no pot durar més de dos minuts, fins al pròxim 1 de març. 

Posteriorment, el 3 de març, el jurat visualitzarà tots els vídeos rebuts i anunciarà els deu finalistes, que actuaran en directe el 10 de març en la falla Serranos-Plaza Los Fueros aprofitant la gran presència de públic que visita els monuments. 

«Ja hem rebut una gran quantitat de vídeos, que mostren la gran qualitat que hi ha entre els músics de la nostra terra», reivindica l’organitzador Michel Sepúlveda, qui assenyala que «hem establert unes bases senzilles per a que totes les persones interessades puguen participar».

Durant la final del 10 de març, el jurat estarà composat per l’actual bateria de Seguridad Social, Julian Nemesio; el bateria de La Habitación Roja, Jose Marco, i el de la banda valenciana Deserie, Diego Cebrián, que s’encarregaran de valorar les propostes presentades. «El jurat és un gran al·licient per als concursants, ja que volem motivar a l’alumnat i les escoles de música per a que es presenten i continuen apostant per la música», indica Sepúlveda.

Tots els finalistes rebran un premi per part de l’organització. A més, el guanyador o la guanyadora aconseguiran una bateria creada per a l’ocasió amb un valor de més de 3.000 euros, concebuda per una marca valenciana amb més de 50 anys d’experiència en la fabricació d’instruments de percussió. Així, durant la final, tindran l’oportunitat de tocar amb ella.