El raspall cobra protagonisme el cap de setmana

Favara, «el Verger i Onda celebren finals autonòmiques i provincials dels JECV

En Onda es juguen les finals provincials de Castelló. | FEDPIVAL

En Onda es juguen les finals provincials de Castelló. | FEDPIVAL / levante-emv. València

levante-emv. València

Aquest cap de setmana, més de 500 jugadors i jugadores iniciaran la 41 Lliga Autonòmica de raspall un dels campionats més multitudinaris del calendari. Enguany s’hi han inscrit 140 equips de 47 clubs a les 14 categories.

Els millors de raspall, a Favara. | FEDPIVAL

Els millors de raspall, a Favara. | FEDPIVAL / levante-emv. València

Hi participen els clubs d’Alcàsser, Alfara del Patriarca, Almenara, l’Alqueria d’Asnar, Alzira, Baix Girona, Bellreguard, Beniparrell, Bicorp, Bonrepòs i Mirambell, Borbotó, Borriol, Carlet-Volea, Castelló de la Plana, Castelló de Rugat, Castelloner, Crevillent, Favara, Gavarda, Guadassuar, el Genovés, els Poblets, La Vall, la Valldigna, la Llosa de Ranes, Marquesat, Massamagrell, Meliana, Moixent, Montserrat, Muro d’Alcoi, Oliva, Ondara, Ontinyent, Otos, Piles, Polinyà de Xúquer, Quatretonda, Real de Gandia, Sella, Xúquer Sueca, Sumacàrcer, Tavernes Blanques, Torrent, Universitat Politècnica de València, Tamborí València i Xeraco.

Els millors d’Alacant, en el Verger. | FEDPIVAL

Els millors d’Alacant, en el Verger. | FEDPIVAL / levante-emv. València

La representació més nombrosa és la de Beniparrell i el Genovés, amb 9 equips, mentre que Alzira en presenta 8 i Bicorp n’ofereix 7.

A la màxima categoria masculina, els 12 equips participants s’han repartit en dos grups. El grup A està format pel vigent campió, Gavarda, a més del Genovés, Ecomuseo Bicorp B, CEPSA Alzira, Piles i Les Alcusses Moixent. Al grup B competiran Cooperativa El Progreso Bicorp A, Xeraco, Castelloner, Quatretonda, Gavarda B i Favara.

Quant a Primera femenina, també hi competiran 12 equips. Al grup A conviuran Tavernes Blanques, La Vall, Justo Ballester Meliana A, Ajuntament de Beniparrell B, Borbotó A i Les Alcusses Moixent A. El grup B estarà format per Justo Ballester Meliana B, Ajuntament de Beniparrell A, Borbotó B, Les Alcusses Moixent B, Xúquer Sueca i Baix Girona.

Finals de JECV

El trinquet de Favara acollirà aquest diumenge les finals autonòmiques individuals masculines dels 42 Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana.

19 xiquets d’11 escoles competiran pels títols de les categories Benjamí, Aleví, Infantil, Cadet i Juvenil en una jornada que es disputarà tant de matí com de vesprada i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Club Pilota Favara, a més de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i Caixa Popular.

Almassora, Almenara, La Baronia, Bellreguard, Beniarbeig-El Verger, Carlet-Volea, Gata de Gorgos, El Genovés, Onda, Quatretonda i La Vall seran les escoles representades.

Al Verger, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Verger i el Club Pilota Baix Girona, 10 escoles seran les protagonistes en les finals provincials d’Alacant. Hi participaran Agost, Beniarbeig-El Verger, Benimagrell, Benissa, Castalla, Finestrat, Gata de Gorgos, Ondara, Orba i la Vall de Laguar.

Per la seua part, les finals de raspall de la província de Castelló es celebraran a Onda, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Club Pilotari Onda. Competiran les escoles d’Almassora, Almenara, Borriol, Castelló, Onda i Xilxes, en aquest cas a les categories Benjamí, Aleví, Infantil i Cadet.