Arriba el Feslalí, el festival d’Alcalalí dels ametlers en flor que es reinventa

El municipi acull fins al 26 de febrer un concurs de dolços d’ametla, rutes i una fira d’oficis de la terra

Excursionistes en la plaça d’Alcalalí abans d’iniciar la ruta. | A. P. F.

Excursionistes en la plaça d’Alcalalí abans d’iniciar la ruta. | A. P. F. / alfons padilla. alcalalí

Alfons Padilla. Alcalalí

“Febrer és Alcalalí”. Aquest és el lema del Feslalí, el festival de cultura, història, naturalesa i gastronomia que arranca dissabte que ve. Aquesta és la setena edició. Va començar per a donar a conéixer la bellesa del paisatge dels ametlers en flor i impulsar l’economia de l’ametla. La plaga del Xylella ha arrasat aquests arbres. El Feslalí resisteix i es reinventa.

Comença aquest cap de setmana del 4 i 5 de febrer amb una marató fotogràfica ja molt consolidada. Alcalalí és un poble preciós i el paisatge que l’envolta enganxa. S’ha perdut aquella estampa tan pintoresca de la floració dels ametlers, però aquest municipi de la Vall de Pop conserva la seua essència rural i la bellesa natural.

La gastronomia és un altre dels forts del Feslalí. El diumenge 12 de febrer tindrà lloc el quart concurs de dolços i pastissos amb ametla.

Mentrestant, aquests caps de setmana del 5 al 26 de febrer es faran rutes urbanes, ornitològica, de difusió de la fauna autòctona, pet friendly, etnobotànica o de senderisme. Passejar per les sendes i camins rurals és un goig.

El 19 de febrer s’impartirà un taller de les herbes comestibles de febrer. Es titula “Del bancal al plat”.

El Feslalí acabarà el cap de setmana del 25 i 26 de febrer amb la Fira d’Oficis i Productes de la Terra.

Suscríbete para seguir leyendo