Desembarcament de fitxatges a València

Les cares noves arriben a la ciutat per a començar divendres la pretemporada. Hui és el torn de Semi Ojeleye, Boubacar Touré i Damien Inglis

Brandon Davies, Nate Reuvers i Kassius Robertson, ahir, a Manises | G. CABALLERO/F. BUSTAMANTE/VBC

Brandon Davies, Nate Reuvers i Kassius Robertson, ahir, a Manises | G. CABALLERO/F. BUSTAMANTE/VBC / Pascual calabuig. València

Pascual Calabuig. València

Tres dels fitxatges del València Basket van aterrar a la ciutat en un sol dia: Kassius Robertson, Nate Reuvers i Brandon Davies. Els tres que falten, Semi Ojeleye, Boubacar Touré i Damien Inglis, arribaran també d’una tacada aquest dimecres a la vesprada. Així que el tècnic podrà començar la pretemporada el divendres 18 d’agost amb tots els nous a les seues ordres, a l’expectativa de l’estat físic de Xabier López-Arostegui, que no va jugar en la part final del curs passat per una fasciïtis plantar, i amb les úniques baixes segures dels internacionals espanyols Víctor Claver i Jaime Pradilla.

Desembarco  de fichajes  en València

Desembarcament de fitxatges a València / Pascual calabuig. València

Els tres primers fitxatges a xafar sòl valencià ho van fer il·lusionats amb la temporada que s’acosta i amb el desig de competir per tot en l’Eurolliga i la Lliga ACB Endesa amb la samarreta taronja.

Desembarco  de fichajes  en València

Desembarcament de fitxatges a València / Pascual calabuig. València

Després d’un any complicat a Milà, Brandon Davies es presenta a la Fonteta disposat a recuperar la seua millor versió. “He vingut a València per a trobar-me amb mi mateix una altra vegada, amb el jugador que soc. La meua meta és oferir un nivell alt en benefici dels objectius de l’equip”, va indicar després de baixar de l’avió. L’estatunidenc amb passaport ugandés —comunitari, per tant, pel Tractat de Cotonou— insisteix en la seua idea de prioritzar el col·lectiu al personal. “Sempre he sigut una persona que anteposa l’equip a la individualitat. El meu pensament és que si el grup funciona, en l’apartat individual tot anirà bé per a tots nosaltres. Jugar de la manera correcta per a les victòries de l’equip és el que val més per a mi”.

Davies, l’últim a aterrar ahir dimarts a l’aeroport, va triar l’oferta del València BC perquè es tracta d’“un club amb fam de millora”. “L’equip va fer una bona Eurolliga i també en l’ACB. Vull aprofitar la meua oportunitat i treballar intensament per ajudar el València a competir entre els millors i millorar. L’entrenador té l’ambició de construir un col·lectiu fort. Tots junts podem fer una cosa especial”, va concloure el pivot de 32 anys i 2,08 m, que espera l’arribada de la seua d’ací a tres setmanes.

Nou repte

El més matiner dels tres va ser l’escorta canadenc Kassius Robertson, que, a la seua arribada a Manises, deia estar “emocionat amb el nou repte”. “Crec que estic preparat per a açò des de fa un temps. He treballat intensament tot l’estiu i en les últimes temporades. És bàsquet, només que un nivell diferent, així que eixiré a donar-ho tot i fer el meu joc”. Després de ser el màxim anotador de la Lliga Endesa amb el Monbus Obradoiro la campanya 22/23, l’internacional canadenc de 29 anys se sent preparat per a adaptar-se ràpidament a la seua nova realitat: “He estat en un rol com el que puc tindre ací. Quan arribes a un equip nou, un nivell nou, sempre has de tornar a començar des del principi. Vull fer creu i ratlla, intentar demostrar la meua capacitat. Hauré d’adaptar-me a uns companys nous i un entrenador nou, però crec que serà una transició senzilla. M’he enfrontat a l’entrenador Mumbrú les últimes tres temporades, estic familiaritzat amb el seu estil i alguns amics han jugat per a ell. Estic acostumat a la pressió. Tot anirà bé”, va explicar el ‘2’ amb passaport jamaicà.

Pas avant

Finalment, el ‘4’ estatunidenc Nate Reuvers destacava que “vindre a València era la millor opció” en aquest moment de la seua carrera. “El València és un equip fort dins d’una lliga forta. L’ACB és una de les millors del món. I, a més, juguen l’Eurolliga. Jugar aquestes dues competicions serà un gran pas avant per a mi”.

A preguntes sobre les seues metes per al pròxim curs, l’interior de 2,11 m responia que el seu “objectiu és guanyar tots els partits possibles, competir i tractar d’arribar als play-offs”. “Òbviament, això sempre és un objectiu. I continuar millorant cada dia. Sé que València Basket és un equip molt fort, amb molta història. Han estat jugant l’Eurolliga últimament i estan en el play-off de l’ACB totes les temporades. Definitivament, és un bon lloc”.

Suscríbete para seguir leyendo