Reunió «extraordinària i urgent» de l'RFEF

L'òrgan federatiu que presideix temporalment Pedro Rocha celebrarà una junta de la comissió de presidents per a analitzar el cas Rubiales

denis iglesias. barcelona

La Reial Federació Espanyola de Futbol comença a moure's després de la inhabilitació per part de la FIFA de Luis Rubiales, la qual cosa li impedeix exercir al capdavant de l'òrgan federatiu. El seu substitut, l'extremeny Pedro Rocha, home de consens en l'RFEF, ha decidit convocar «una reunió extraordinària i urgent» amb els presidents de les territorials per a analitzar la situació.

La junta tindrà lloc dilluns a les 16.00 hores en primera convocatòria i a les 16.15 en segona. Se celebrarà a la seu social de l'RFEF, a Las Rozas, i té dos únics punts del dia: «Anàlisi i avaluació de la situació actual i avaluació de les decisions o actuacions que calga adoptar» i «Precs i preguntes».

No és la primera decisió que pren Pedro Rocha, actual president de la Federació Extremenya de Futbol, càrrec que mantindrà des de la seua posició provisional al capdavant de l'RFEF. Acabada d'estrenar la seua interinitat, ordenava la retirada d'un comunicat en el qual la Federació acusava Jenni Hermoso de «mentidera» i «abduïda».

Pedro Rocha, president de l'RFEF de manera transitòria, ocupava fins dissabte el càrrec de vicepresident de la Federació. És el líder del futbol extremeny des de fa deu anys. El seu caràcter discret i conciliador en el si de la directiva ha fet que haja sigut també el preferit pels presidents de les territorials, que li donaran suport en la seua immensa majoria.

Rocha va prendre el relleu després de ser l'únic vicepresident que no va dimitir en una operació tutelada pel mateix Rubiales. «Defensaré els interessos de la institució més que dels de qualsevol altre. Això és el que realment importa», diu fins a l'avorriment en els seus cercles íntims Rocha, segons ha informat El Periódico Extremadura, de Prensa Ibérica.

La suspensió de Rubiales de «tota activitat relacionada amb el futbol en 90 dies» era comunicada per la FIFA aquest dissabte. Fins i tot després de fer-se oficial la decisió que deixava sense poder l'andalús al capdavant de l'RFEF, es publicaven notes de premsa a favor de l'inhabilitat. Tot això malgrat que aquest no pot exercir públicament el poder des de la institució.

Suscríbete para seguir leyendo

TEMAS