Inauguració de l'esdeveniment

La cimera de Dubai s'estrena amb grans promeses: "No hi ha temps a perdre"

Durant esta jornada inaugural, tots els màxims responsables d'esta trobada han pres la paraula per a expressar el seu compromís amb esta cita

COP28 - Conferència del Canvi Climàtic a Dubai

COP28 - Conferència del Canvi Climàtic a Dubai / ALI HAIDER

Valentina Raffio

La cimera del clima ha arrancat, com cada any, amb discursos grandiloqüents, bons desitjos i grans promeses. Una cosa pareguda a un recital de bons averanys. O com en el ritual de qui pronuncia en veu alta la seua carta als reis per si així aconsegueix que algun dels seus desitjos es faça realitat. Amb este esperit ha arrancat dijous la cimera de Dubai (COP28), la cita més important de l'últim lustre per a frenar l'avanç de la crisi climàtica. Durant esta jornada inaugural, tots els màxims responsables d'esta trobada han pres la paraula per a expressar el seu compromís amb esta cita.

"Esta cimera ha de concloure amb el pla més ambiciós fins a la data per a frenar les emissions. No hi ha temps a perdre", ha afirmat Sultan Al Jaber, president de la cimera d'Emirats Àrabs, durant el seu discurs inaugural. Al Jaber ha reclamat als països que "treballen de manera conjunta", amb "flexibilitat" i sempre a la recerca del "consens" per a aconseguir l'objectiu de limitar el calfament global a un màxim d'1,5 graus de mitjana. "No hi ha temps a perdre. Hem de prendre camins poc convencionals, no podem deixar res sobre la taula", ha afirmat al·ludint, entre altres, a la necessitat d'incloure una declaració explícita sobre el futur dels combustibles fòssils en l'acord final.

"Hem d'anar més enllà en les nostres diferències i pensar en el llegat que deixarem a les generacions futures", Sultan Al Jaber, president de la cimera de Dubai

El president de la cimera de Dubai també ha reclamat enfortir els plans d'adaptació davant de la crisi climàtica i augmentar els fons per a ajudar els països del sud global a fer front a les pèrdues i els danys causats pels estralls climàtics. "Hem de prendre'ns molt seriosament el treball que tenim per davant en estes dues setmanes. El resultat d'estes negociacions haurà de traslladar-se a mesures reals que puguen ajudar les persones en el món real. Hem d'anar més enllà en les nostres diferències i pensar en el llegat que deixarem a les generacions futures", ha afegit davant el plenari de Nacions Unides. 

Suscríbete para seguir leyendo