El PSPV presentarà mocions per a proclamar 2024 com l’Any Vicent Andrés Estellés

Els socialistes reivindicaran la figura del poeta al Congrés, Senat i ajuntaments

Reunió del secretari autonòmic amb la família d’Estellés

Reunió del secretari autonòmic amb la família d’Estellés / Levante-EMV

M. M.

El secretari general del PSPV-PSOE i senador territorial, Ximo Puig, ha anunciat que els i les socialistes valencians presentaran mocions en totes les institucions autonòmiques i estatals per a proclamar 2024 com l’any de Vicent Andrés Estellés pel centenari del seu naixement.

La iniciativa proposa que, al llarg de 2024, se celebren activitats com ara conferències, exposicions o diàlegs entorn d’Estellés i la seua obra, segons el partit.

També es demana impulsar el Centre d’Investigació Vicent Andrés Estellés a Burjassot, amb l’objectiu de “cuidar l’arxiu i el fons Estellés, així com per a l’estudi de l’obra del poeta valencià”.

La figura d’Estellés per a la cultura valenciana

El dirigent socialista ha assenyalat que “davant de la inacció del govern més reaccionari de la història”, el PSPV vol que totes les institucions es pronuncien amb motiu del centenari del naixement del poeta i ha reivindicat que “és absolutament necessari ser conscients del que significa la figura de Vicent Andrés Estellés per a la cultura valenciana”.

“Hem de ser conscients del que significa Estellés per a la cultura i com a poeta del poble que ha reivindicat sempre el valencià”, ha assenyalat.

Puig ha recordat que, trenta anys després de la seua defunció, Vicent Andrés Estellés “continua sent un referent de la cultura valenciana, però encara és injustament desconegut en la resta del territori espanyol”.

Suscríbete para seguir leyendo