Paralitzen el desnonament de desenes de famílies a Montserrat

La negociació de la PAH amb la Sareb i la comissió judicial continua oberta: 24 famílies podrien quedar-s'hi per tindre un contracte amb una promotora

Altres tretze han d'acreditar la seua situació de vulnerabilitat en el jutjat com a pas previ per a optar a un lloguer social

Ampli desplegament de Policia i Guàrdia Civil en el desnonament de 54 famílies a Montserrat

Rubén Sebastián

Rubén Sebastián

Rubén Sebastián

Les forces de seguretat han habilitat en el matí de hui dimecres un ampli desplegament de mitjans al voltant de cinc blocs de cases del carrer de la Pau de Montserrat, on estava previst el desnonament de desenes de famílies. La PAH ha negociat la paralització del desallotjament, per tractar-se en molts casos de persones en situació de vulnerabilitat, que al final s'ha frenat.

Vora les nou, diversos membres de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) i altres col·lectius antidesnonaments s'han concentrat a Montserrat amb l'objectiu de paralitzar el desallotjament de desenes de famílies. S'intenta negociar la paralització de l'orde judicial, ja que, segons fonts de la PAH, "hi ha diverses famílies vulnerables que volen regularitzar la seua situació".

"Hui no s'ha produït cap desnonament, cosa que ja és un èxit"

JM López

S'ha desplegat un fort dispositiu policial al voltant dels edificis, que ha acompanyat la comissió judicial. Les 24 famílies que tenien un contracte fraudulent hauran de contactar amb la Sareb per a justificar la seua situació de vulnerabilitat, la qual cosa donaria peu a la possibilitat d'activar la fórmula d'aplicar contractes de lloguer social.

Paral·lelament, s'ha donat un termini de deu dies a tretze famílies perquè vagen al jutjat i presenten documentació que acredite la seua situació econòmica. El jutge tindrà l'última paraula, però la PAH pressionarà perquè, atesa la seua predisposició a regularitzar la seua situació, la Sareb també els oferisca un contracte de lloguer social.

Suscríbete para seguir leyendo