La Guàrdia Civil localitza el presumpte piròman del Saler a l’hospital

Hi va ingressar a principis de setmana per una malaltia greu, segons fonts oficials

El Seprona l’interrogarà quan reba l’alta mèdica

L’incendi del Saler va calcinar 14 hectàrees de la Devesa

L’incendi del Saler va calcinar 14 hectàrees de la Devesa / J. M. López

Ni s’havia absentat temporalment de casa, ni havia fugit de la pressió a la qual era sotmés pel veïnat, els polítics i els mitjans de comunicació. L’advocat de 59 anys a qui s’acusa judicialment dels incendis del Saler de la passada tardor i a qui tothom mira després dels incendis de gener i febrer, ha sigut localitzat per la Guàrdia Civil en un hospital de la ciutat de València, on va ser ingressat a principis de setmana per una malaltia greu, segons fonts oficials. En conseqüència, els investigadors del Seprona han informat el jutge i han adoptat la decisió de posposar la seua declaració fins que reba l’alta mèdica i isca del centre sanitari.

El incendio del Saler en el momento álgido.

L’incendi del Saler en el moment àlgid / J. M. López

Intents de localitzar-lo sense èxit

La Guàrdia Civil feia diversos dies que tractava de parlar amb el presumpte piròman per a interrogar-lo de nou pels últims incendis a la Devesa, però no van rebre contestació a les seues telefonades, per la qual cosa van decidir acudir al jutge per a comunicar-li la situació i demanar-li una orde que els permetera entrar en el seu domicili simplement per a comprovar que no hi era, no per a fer un registre. Després d’entrar en l’habitatge es va comprovar que no hi havia ningú i es va posar en marxa la seua cerca, una operació que finalment ha permés comprovar que es troba hospitalitzat a València amb una afecció mèdica greu.

Pel que sembla, l’ingrés es va produir a principis de setmana i es desconeix el temps que romandrà hospitalitzat. Així, doncs, els investigadors del Seprona han comunicat al jutge la situació i han optat per deixar l’interrogatori per a quan reba l’alta mèdica i isca de l’hospital.

Las cenizas después de incendio en El Saler.

Les cendres després de l’incendi al Saler / J. M. López

Les preguntes

Entre les preguntes a les quals haurà de respondre hi ha la compra d’una garrafa de parafina o les declaracions d’algun veí que diu haver-lo vist en la zona del foc en el moment de declarar-se. L’acusat mateix ja va acudir la setmana passada a declarar al jutjat voluntàriament, tal com va avançar este periòdic, per a negar totes eixes acusacions. Segons va dir llavors, la parafina era per a encendre l’estufa que té a casa, situada allí en els blocs de la Devesa del Saler; i els testimonis podrien estar confonent el seu cotxe.

Suscríbete para seguir leyendo