El Govern autoritza el referèndum sobre el topònim d'Alfarb

El Consell va aprovar al maig el topònim en valencià amb "b" en lloc de la forma en castellà Alfarp

La gestió de l'alcalde, el socialista Raúl Mínguez, de convocar la consulta popular ha tensat el govern de coalició amb Compromís

Escultura situada a l'entrada del poble de la qual es va arrancar la "b", en una imatge d'arxiu.

Escultura situada a l'entrada del poble de la qual es va arrancar la "b", en una imatge d'arxiu. / Levante-EMV

El Consell de Ministres ha aprovat este dimarts un acord pel qual autoritza l'Ajuntament d'Alfarb a realitzar una consulta popular sobre si els veïns del municipi se senten més identificats amb la denominació Alfarb o Alfarp.

 Segons ha explicat Moncloa, la Llei reguladora de les bases del règim local reconeix el dret dels veïns a demanar una consulta sempre que compte amb l'autorització del Govern, cosa que s'ha produït en la seua reunió ordinària d'este dimarts, informa Europa Press.

El Govern autoritza la consulta popular, amb els informes favorables de la Direcció General de Règim Jurídic Autonòmic i Local del Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica, Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana i Comunitat Valenciana, en reunir els requisits exigits per la llei.

L'alcalde d'Alfarb, el socialista Raúl Mínguez, va promoure la celebració d'esta consulta després que en l'anterior mandat Compromís tramitara la valencianització del topònim amb la forma acabada en “b” a instàncies de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. El nou topònim en valencià es va aprovar al maig. Compromís ja va alertar que la maniobra de Mínguez contravenia el pacte de govern. Mínguez és l'únic representant del PSOE en la corporació i governa en coalició amb Compromís després d'un acord pel qual presidix la corporació durant quinze mesos.

Suscríbete para seguir leyendo