Faura reconeix la prestigiosa oncòloga Anna Lluch

La doctora es va mostrar visiblement emocionada en descobrir l’escultura que li ha dedicat el consistori en el passeig de les Dones

Homenatge a l’oncòloga Ana Lluch a Faura

Daniel Tortajada

Júlia Cavaller

La prestigiosa oncòloga Anna Lluch compta, des d’ahir, amb una escultura dedicada a ella en un dels racons més especials de la muntanya de la Rodana de Faura, el passeig de les Dones.

Va ser la manera que va triar l’Ajuntament presidit per Consol Duran per a mostrar el seu reconeixement a una dona que ha sigut pionera en la medicina valenciana.

L’acte va reunir nombroses dones a les quals la doctora no només els va salvar la vida, sinó que les va animar a seguir en la lluita. “Amb tu vaig participar en l’estudi, i, gràcies a això, avancem”, es va poder sentir entre altres mostres d’agraïment, fins i tot de persones que la van conéixer quan treballava a l’Hospital de Sagunt.

El treball artístic realitzat permetrà, a més, que els veïns de la Vall de Segó puguen caminar i interactuar amb una escultura definida com a “esperança” per l’artista de Benifairó de les Valls que la va forjar, Boro Picher.

La raó és que Picher ha creat una figura de bronze que s’alça des de les cadenes de la malaltia a l’horitzó de possibilitats que obri la medicina articulada amb responsabilitat, humilitat, esperit de servir als altres i dedicació.

Anna Lluch, la dona que va voler ser mèdic i durant tota la seua vida ha viscut, defés i participat de la sanitat pública, va agrair el gest i es va mostrar visiblement emocionada, especialment, en veure moltes de les seues pacients.

L’alcaldessa de Faura, Consol Duran, amb el seu equip de govern i els membres de la corporació van acompanyar la doctora Anna Lluch en un acte que va començar a la Rodana, però va continuar a l’ajuntament, on va firmar en el llibre d’honor i va haver-hi una tertúlia posterior.

El reconeixement va reunir més de cent persones que van aplaudir unànimement la investigadora i van aprofitar al saló de plens per a fer-li tota mena de preguntes a les quals ella va contestar encantada, després de posar l’accent en drets dels malalts, com ara rebre tota la informació sobre la seua patologia o tindre una segona opinió mèdica.

Suscríbete para seguir leyendo