Albal recapta 6.281 euros del pastís gegant de Sant Blai

La localitat ha viscut una de les fires més multitudinàries que es recorden en la seua XX edició

Pilar Olaya

Pilar Olaya

La població d’Albal ha viscut un dels Sant Blai més multitudinaris que es recorden en la seua XX edició. El bon oratge, l’alta participació del comerç local en l’edició d’enguany i un programa atractiu varen atraure gent de tota la província al municipi, per a participar en l’ampla oferta d’activitats culturals, religioses i festives d’aquest cap de setmana.

També hi hagueren activitats solidàries que, en aquesta ocasió, es van unir amb les gastronòmiques donant uns resultats boníssims, ja que es varen recaptar 6.281 euros per a l’Associació contra el Càncer amb la venda d'un pastís gegant. Al voltant de les 20 hores de dissabte es venia l’últim tros de dolç causant una tremenda emoció als organitzadors.

L’alcalde d’Albal, Ramón Marí i la presidenta de la Junta Local contra el Càncer, Maria Àngeles Jordán, així com els creadors del pastís, el negoci «Forn Pastisseria Garrido» i els col·laboradors van mostrar la seua immensa alegria. Albal i els visitants a la fira dedicada al patró local demostraren la seua solidaritat amb la compra massiva del pastís, que contribuirà a la lluita contra el càncer, just el dia en què se celebrava el Dia Mundial de la malaltia.

Activitats d’oci

A banda de la gastronomia dolça, a la Fira de Sant Blai d’Albal també es va poder gaudir d’oci. Quatre casals del poble es varen unir per posar música: la falla el Jardí, l’Hort, el Poble d’Albal i la Joventut van amenitzar els carrers amb bona música, a la plaça de la Constitució. El Dj Altascopas i el Grupo Eñe, una banda pop/rock, varen interpretar cançons d’altres èpoques.

Premi la Coral Santa Anna

La música també la va posar la Coral Polifònica Santa Anna que celebrava el seu XXV Aniversari, oferint un concert a la Casa de Cultura, sota la direcció de Miguel Pons. A l’acte, Ramón Marí els va anunciar públicament, que el plenari ha aprovat, per unanimitat, atorgar-los el Premi Poble d’Albal, que rebran amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre de 2023.

L'alcalde va anunciar la concesió del premi Poble d'Albal a la Coral Polifònica Santa Anna

A més de la fira d’atraccions, el xiquets i xiquetes també han gaudit aquest cap de setmana d’una Fira de Sant Blai que va comptar amb una àmplia varietat d’activitats d’animació infantil, al pati del CEIP Sant Blai. Jocs diversos, gimcanes, pinta cares i treballs manuals, també el Campionat Swith amb la participació de més d’un centenar de menuts.

També va haver-hi temps per a les celebracions religioses en honor al patró local. "Sant Blai ha fet màgia i la nostra fe al nostre patró també", així ho manifestà Ramón Marí, alcalde d'Albal en les primeres hores de la festa en honor al patró albalenc d'hivern, que se celebraren al matí del divendres a càrrec del rector Engraci Bataller. Un multitudinari i continu pelegrinatge, per retrobar-se amb el sant, va produir-se a Santa Anna, durant tota la primera jornada de Sant Blai.