L’Escola de Formació Professional La Safor celebra la XVII Trobada Empresa-Centre Educatiu

La temàtica era "La qualitat de la vida laboral"

Una imatge de la Trobada

Una imatge de la Trobada / Levante-EMV

Ana Guerrer

L’Escola de Formació Professional La Safor va celebrar la XVII Trobada Empresa-Centre Educatiu, enguany amb un format més participatiu, i comptant amb els interessos de l’alumnat que finalitzava cicle. 

L’alumnat de 2n, en totes les especialitats: Preimpressió digital, Gestió administrativa, jardineria i floristeria, educació infantil, i FP Bàsica, abans d’iniciar les seues pràctiques va formular preguntes i dubtes a partir de la situació inicial presentada a tot l’alumnat: "què voldries saber d’un treballador o treballadora que li va molt bé en la feina, o siga té èxit i està molt a gust?". A partir d’ací es va construir l’entrevista com a fil conductor: "La qualitat de vida en el treball". 

Les persones entrevistadores van ser alumnat de l’Escola: Núria Orchilles, Marina Alcaraz, Daniel escrivà i Pau Morant i les persones convidades eren exalumnes de l’Escola de les diferents especialitats impartides: Miguel Angel Gomar exalumne de preimpressió i actual Professor de FP d’Electromecànica en l’IES Vermellar, Raquel Camarena, exalumna de Gestió Administrativa i actual gestora de EUGESTASESL, Sara Llorca: exalumna d’Educació Infantil i actual Directora de La Taronja Eulen d’Oliva, i Oscar Gassent exalumne de Jardineria i Floristeria i actual jardiner a l’empresa Jardins Pascual. 

A través de les diferents preguntes que contestaren deixaren clar varies qüestions relacionades en el treball: la importància d’estar a gust en la feina i lluitar per fer el que t’agrada, malgrat canviar de treball, la formació permanent i actualització, el saber viure en la incertesa en el treball, el recolzar-te en el teu equip de treball, el progressiu augment d’unes millors condicions de treball i en general la humanització en el treball. 

Posteriorment es fa ver la entrega dels certificats de la Formació en Centres de Treball, tant a l’alumnat que acaba cicle com a les empreses col·laboradores d’aquest curs.