Badenes de Xeraco guanya el seu primer gran títol professional en proclamar-se campió de la Copa Caixa Popular amb Tonet IV

L'equip representatiu del Genovés supera al de Castelló de Rugat amb Ian i el local Brisca en la final d'Oliva

Tonet IV i el xeraquer Badenes, campions de la Copa Caixa Popular

Tonet IV i el xeraquer Badenes, campions de la Copa Caixa Popular / Funpival

Ana Guerrer

La novena Copa Caixa Popular en la modalitat de raspall s’ha tancat este dissabte al trinquet d’Oliva on l’equip del Genovés de Badenes i Tonet IV s’ha proclamat campió en superar 25-15 a la parella de Castelló de Rugat amb Ian i Brisca.

La final ha estat molt bona i la victòria ha sigut per als pilotaris que, llevant algun moment d’indecisió propi de la tensió, la fatiga i l’espenta dels rivals, han fregat la perfecció en les seues accions.

Badenes ha tancat un campionat magnífic repetint encerts en el traure, on ha fet quinzes directes i ha propiciat les rematades de Tonet IV, i també al rest, on ha tornat pilotes molt compromeses, ha sabut llevar-li-la a Brisca en nombroses ocasions i fins i tot ha aconseguit un bon nombre de quinzes raspant a la galeria.

Davant, Tonet IV ha signat una actuació marca de la casa: el mitger s’ha multiplicat per la canxa per a carregar i restar, segons fora la necessitat, i sempre jugant amb pena per als altres. No solament això, el també campió individual ha estat decisiu en defensa, principalment cobrint la muralla, on ha tret mans miraculoses per a evitar quinzes pràcticament segurs de Brisca.

Els representants de Castelló de Rugat, tot i que no han estat a un nivell tan superlatiu com el dels rivals, també han ratllat molt i han venut cara la derrota.

En els prolegòmens de la final se li ha fet un homenatge a Fernando Torres ‘Burguera de Bellreguard’, que ha rebut l’estima del públic.

En el lliurament de trofeus han participat Paco Alòs, el director de Relacions Institucionals i RSC de Caixa Popular; Luis Cervera, director general d’Esport de la Generalitat; Vicent Mompó, president de la Diputació de València; Evaristo Salom, regidor de l’Ajuntament de Xeraco; Pablo Vilar, alcalde del Genovés; Ferran Calabuig, regidor de l’Ajuntament de Castelló de Rugat; i Juan Antonio Ureña, president de la Fundació per la Pilota Valenciana.

Final de la Copa 2 Caixa Popular a Xeraco

La jornada d’este dilluns viurà una nova final. En este cas, la de la V Copa 2 Caixa Popular de raspall. Serà al trinquet de Xeraco en una partida programada a les 18.30 hores i que serà retransmesa en directe per Proximia TV. Per un costat, David de Xeraco i Momparler. Per l’altre costat, Boronat i Néstor. Un duel entre dues parelles amb trajectòries diferents i que ja es van enfrontar en la fase classificatòria.

David de Xeraco juga a casa i ja va ser campió l'any passat

David de Xeraco juga a casa i ja va ser campió l'any passat / Funpival

En eixes partides, David i Momparler van eixir victoriosos. I és que esta parella es troba invicta en l’actual edició. Quatre triomfs en quatre partides disputades en la lligueta, més l’eliminatòria de semifinals. Els precedents deixen un 25 per 20 i un 25 per 10, encara que en esta última partida, Néstor no va ser de la partida per una lesió, sent substituït per Ibiza.

Així, David i Momparler van acabar líders del Grup B amb huit punts. Això va significar que s’enfrontaren en la semifinal amb els segons del Grup A, Joan i Sergi, als quals van superar per 25-5.Per la seua part, Boronat i Néstor van finalitzar com a segons del Grup B amb quatre punts i es van batre amb els primers del Grup A, Ramón i Ricardet, per un lloc a la final. El 25-15 amb el qual va concloure el lluminós va significar el bitllet per a continuar en la lluita pel títol.

Respecte els aspectes individuals, cal esmentar que es repeteix la final de l’última edició, en el que a rests es refereix. En aquella ocasió, David, amb Ibiza, va véncer a Boronat, amb Marc, per 25-20. Per la seua part, Néstor fica el punt d’experiència, ja que és una de les figures que aporta eixa veterania, tal com demostra el subcampionat a la Lliga aconseguit enguany.