La Asociación Humanitaria de Paiporta (APAHU) ha iniciat una campanya de venda de polseres solidàries on la recaptació serà destinada íntegrament a finançar el programa «Vacances en pau», el qual permet a xiquets i xiquetes sahrauís gaudir d´una estància a l´estiu amb famílies d´acollida espanyoles.

Este projecte s´inicià l´any 1994 amb menors del Sahara Occidental per què pugueren conèixer altra realitat i cultura a la que estan acostumats. A més, se´ls garanteix l´accés a una revisió mèdica en les condicions adequades. No obstant, als últims anys cada vegada hi ha menys famílies en disposició d´acollir estes visites estivals. De fet, al 2010 hi va haver prop de 9.000 trasllats, mentre que al passat 2017 només es registraren al voltant de 4.800.

L´ONG APAHU explica esta evolució en gran mesura en la crisi econòmica que ha provocat una manca de recursos en les famílies locals, el qual fa que s´animen menys a acollir als xiquets procedents del Sahara.

Per això, esta entitat solidària s´ha proposat recollir diners amb la venda d´estes polseres -a un preu de dos euros- per tal d´ajudar a fer front als gastos del viatge des dels campaments de refugiats sahrauís situats al desert del Tindouf (Algèria) cap a Espanya. «Gràcies a este programa ensenyem als xiquets sahrauís que existeix un món més enllà del camp de refugiats», expliquen des de l´ONG. Ara, amb la seua última iniciativa, volen que la quantitat de xiquets que puguen visitar Espanya siga major.