L’exposició #SomosSalvador acaba a Ruzafa Studio de València la seua àmplia gira. Un projecte que compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana i que, amb fotografies d’Alberto Pla, ens mostra la visió d’un país com El Salvador el número d’homicidis del qual és comparable amb el d’un país en conflicte. A més, podrà veure’s per última vegada fins al 5 de desembre. L’ONG Cesal, en conveni amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (Aecid), oferix l’educació com el millor vehicle per a eixir de l’ambient de violència que recorre el país. Un treball que, a més, va obtindre el premi Manuel Castillo, de la Universitat de València, l’any 2018.

Cesal està duent a terme un projecte de desenvolupament a El Salvador amb fons de cooperació valenciana des de l’any 2019. El seu títol és ‘Millora de l’educació i participació juvenil per a la prevenció de la violència en els municipis de Izalco i Sacacoyo’ i s’està executant en consorci amb la Fundación Mainel.

Una dura realitat

L’exposició mostra la dura realitat que viuen els joves d’eixa regió del planeta. Allunyar als joves de la violència suposa un desafiament que requereix la implicació de totes les parts, d’ací, que no sols l’educació siga una de les propostes, també desenvolupen cursos d’implicació política i formació per a l’ocupació. El seu objectiu és oferir una alternativa als joves que des de primerenca edat veuen com les colles són un camí per al seu desenvolupament vital. Sentit de pertinença i somnis per complir, és el que demanden molts dels joves salvadorencs. Per a aconseguir-ho, s’empra l’educació com a eina, potenciant les seues habilitats socials i formant en oficis varis, allunyant-los de la violència.