Càritas València reconeix a quasi un centenar d’«Empreses amb Cor»

L’entitat organitza un acte en el qual ha reconegut la labor de les empreses i entitats privades

Posen en valor les novetats de la Llei de Mecenatge i la seua repercussió per a la Responsabilitat Social Empresarial (RSE)

Acte Càritas València de reconeixement a les «Empreses amb cor» en el Palau de Colomina CEU.

Acte Càritas València de reconeixement a les «Empreses amb cor» en el Palau de Colomina CEU. / Càritas València

Ricardo Soriano

Càritas València ha celebrat una trobada amb quasi un centenar de representants del món empresarial. L’acte, celebrat en el Palau de Colomina CEU el passat 21 de febrer, ha servit per a reconéixer a les empreses i entitats privades col·laboradores amb l’entitat al llarg de 2023 i sumar a noves organitzacions per al nou any. 

Entre les empreses reconegudes com a «Empreses amb Cor», destaquen: Agricultors de la Vega (SAV), Andreu World Desing, Aquaservice, Caixa Popular, Gestamp, Grup Alonso, Huevos Guillén, La Piara, Mugisa, Stadler o Uniformitat Laboral Barberá, entre altres. La trobada s’ha iniciat amb unes paraules de la directora de Càritas, Aurora Aranda, qui ha agraït el suport rebut de les empreses «que ens ha possibilitat continuar estant prop de les persones vulnerables i més fràgils de la nostra societat».

A continuació, Virginia Fernández de la Consultora Mes Business, va realitzar una presentació sobre el valor de l’impacte social i l’advocat Héctor Mora ha analitzat les «Novetats de la Llei de Mecenatge» i la seua repercussió per a la Responsabilitat Social Empresarial (RSE).

L’acte ha conclòs amb un espai de trobada entre les empreses i Càritas, on, de manera informal, s’han continuat les converses sobre futurs projectes, iniciatives socials i altres possibilitats de col·laboració mútua.

Càritas a Ucraïna

Càritas Espanyola té previst mobilitzar al llarg d’este 2024 altres quatre milions d’euros per a respondre a l’emergència humanitària després de dos anys de guerra a Ucraïna. Aquests fons se sumen als 6,4 milions d’euros que ja han sigut enviats a les dues Càritas presents a Ucraïna i a la xarxa de Càritas als països limítrofs per a fer front a les necessitats de la població.

Amb aquests fons, Càritas Espanyola té previst continuar donant suport als projectes d’emergència, i els que sostenia abans de la invasió russa a gran escala al febrer de 2022. Aquests programes estan relacionats amb el suport a famílies vulnerables, persones amb diversitat funcional, enfortiment institucional i lluita contra el tràfic de persones. «Cada vegada hi ha més menors a càrrec de mares cap de família, la protecció de la qual és urgent», alerta Carmen Gómez de Barreda, responsable de la Campanya Càritas amb Ucraïna de Càritas Espanyola.

Per a este 2024, Càritas Espanyola està explorant a més noves col·laboracions en sectors complementaris fora de la família Càritas per a poder donar resposta, per exemple, en educació en emergències. L’any passat, la xarxa de Càritas a Ucraïna va aconseguir atendre més de 1,3 milions de persones (6,2 milions des de l’inici de la invasió russa).