Argillà Aubagne, la fira de ceràmica més important de França, que se celebra cada dos anys, tindrà lloc els dies 5 i 6 d'agost amb Espanya com a país invitat. Manises hi estarà. Del total de 250 integrants que participaran a l´esdeveniment, més de 30 ceramistes seràn espanyols i per eixe motiu s´ha creat, per a l´ocasió, un «Village Espagnol».

La ceràmica manisera es representarà mitjançant una delegació de l'empresa Vicente Diez, A més, els artistes locals Pepe Royo i Carmen Marco, posaran al festival una caseta per mostrar les seues millors peces ceràmiques.

També hi haurà una representació musical de Manises amb les actuacions de dia al recinte ferial a càrrec de la Societat Musical l'Artística Manisense i del trio de metalls Pegasus Brass que dissabte a la nit actuarà a la fira.

Amb 190 expositors, 85.000 visitants i 30.000 seguidors a la pàgina de Facebook d'Argilla Aubagne, l'esdeveniment ha anat creixent i millorant al llarg dels 26 anys que porta en marxa, convertint-se en una cita obligada per qualsevol persona interessada en la ceràmica. Per això, el president de l'AeCC i també regidor de Cultura i Promoció de la Ceràmica de l'Ajuntament de Manises, Xavier Morant, afirma que Aubagne «és una oportunitat única per promocionar i internacionalitzar la nostra ceràmica i la nostra cultura a França».

Altres activitats

A més d'aquesta participació manisera, coordinada per l'Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC), s'han organitzat nombroses activitats. Entre elles está l´exposició «Expansions-Confluences» de ceràmiques de Mia Llauder i Joan Serra, en el Centre d'Art Les Pénitents Noirs, des del 3 de juny al 9 de setembre.

La fira també acollirà un espai gastronòmic amb especialitats espanyoles, a més d'una zona de venta de productes típics a càrrec de Lo Cadub i La Galera i una demostració de la cocció de ceràmica i un espectacle de foc a càrrec del grup Ignición.