Una delegació d'estudiants de Batxillerat de Caxton College de Puçol ha quedat finalista en l'últim cimera nacional del «Parlament Europeu de joventut», que es celebrà a Còrdova.

El format de reunions, la dinàmica, els temes, els debats, i els formalismes que experimenten els joves que participen en esta experiència educativa són exactament iguals que els que diàriament experimenten els representants polítics en les assemblees de l´Europarlament a Brussel·les. «Ens dividixen en vuit comitès i a cadascun ens proposen un tema concret d'actualitat en l'esfera política europea perquè ho intentem resoldre a partir de les nostres idees», explica Nicolás, que participà en l´encontre junt amb les seues companyes Chloé i Carmela.

La reestructuració del sistema energètic, la idoneïtat de mantenir les institucions europees, l´euroescepticisme, la precarietat laboral, la identitat cultural, les llibertats socials, el dret d'expressió, el medi ambient... són alguns dels temes que van debatre els estudiants, que el pròxim mes d´octubre tindran noves «sessions parlamentàries» a Rotterdam (Països Baixos).

«El jurat ens va dir que les resolucions que proposem són enviades al Parlament Europeu i, a vegades, són llegides pels parlamentaris», assegura molt il·lusionada Chloé. A més, els estudiants destaquen que les seues idees i aportacions «poden ajudar a canviar el món» i Carmela destaca que esta cita li ha ajudat a «descobrir el món del desenvolupament humanitari».

Per a Nicolás l´experiència «ajuda a reforçar les actituds de lideratge, a manejar la pressió, a mantenir un nivell d'expressió elevat i a tenir un ampli coneixement d'assumptes socials que a tots ens afecten».