L'Associació de Professors d'Angés de València, Alacant i Castelló (Apavac) ha entregat recentment els premis als guanyadors i guanyadores del seu 3r concurs literari escolar en la llengua de Shakespeare. Els guardons del «Literary Contest» foren lliurats al Saló d'Actes de l'Institut d'Educació Secundària (IES) Abastos de València.

Tots els premis van ser entregats per membres d'Apavac que representen els diversos nivells de l'ensenyament de l'anglés: Teruca Figuerola, professora de Secundària i de Cicles Formatius; Fátima Costas, directora de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Quart de Poblet; Christa Mundin, formadora de professorat i Àngels Gonzàlez, directora d'una escola de Formació de Persones Adultes (FPA) . Totes elles professores d'anglés amb una àmplia carrera profesional.

Com en l'edició anterior, van acudir a la convocatoria del premis més de 100 escoles de la Comunitat Valenciana. Enguany els guanyadors i guanyadores van ser: categoria 5é i 6é de Primària: Patricia Vallejo Calatayud (Mas Camarena de Bétera); 1r i 2n d'ESO: Darío Hoyas Pérez (IES San Antonio de Benagéber); 3r i 4t d'ESO: Amina Abed (IES Gilabert de Centelles de Nules). En la categoría de Batxillerat i FPl la guanyadora fou Paula O'Driscoll (IES Pere d'Esplugues de la Pobla LLarga). A banda del premi als guanyadors i guanyadores, també els seus centres docents van rebre uns bonus per adquirir material educatiu.

L'Apavac destaca que Amina Abed repetix premi i, com que no va poder acudir al lliurament perquè va coincidir amb la seua graduació, «ens envià un vídeo donant les gràcies i felicitant tots els participants, i que es va convertir en un dels moments més emotius de la cerimònia».

Els professors i professores i tots els assistents van poder escoltar les històries guardonades llegides pel seus creadors.

Espectacle de dansa

Enguany, per amenitzar l'acte, l'Apavac comptà amb l'actuació de la Companyia de Dansa d'Eva Bertomeu, una de les artistes més reconegudes del món de la dansa a València.

«La qualitat de les històries ha sigut fins i tot superior a la de l'edició anterior», apunta l'Apavac. «Enhorabona a tot l'alumnat que ha participat. I un gran aplaudiment per a tot el professorat que ha estat animant i enviant les produccions dels nostres futurs professionals de l'anglés i pot ser d'algun escriptor o escriptora, per què no?», conclou.