La Conselleria d´Educació, Investigació, Cultura i Esport organitza el 28 i el 29 de setembre el congrés de plurilingüisme «Litera´t: aprenentatge de les llengües mitjançant la literatura», que se celebrarà al Palau de les Arts de València i que pretén ser un punt de trobada i d´intercanvi d´idees a través de tres conferències i una sèrie de tallers que recorren totes les etapes educatives.

Glòria Bordons, doctora en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i vicepresidenta d´estudis de la Fundació Joan Brossa, impartirà la primera conferència del congrés, a les 17 h, dedicada a les estratègies comunicatives que ofereix la poesia visual. A continuació, es realitzaran una sèrie de tallers de poesia, narrativa, clubs de lectura i revistes digitals.

El dissabte a les 10 h, M. José Olaziregi, doctora en Filologia Basca per la Universitat del País Basc i directora per a la promoció i difusió de la llengua basca a l´Institut Etxepare, desmuntarà els prejudicis que tenim amb la literatura. Després, hi haurà diversos tallers per a tractar a l´aula temes com els rols de gènere, el multiculturalisme o la diversitat sexual.

A les 15.30 h, hi intervindrà Elena Ortells, que investiga l´ús dels textos literaris en l´ensenyament de l´anglés a la Universitat Jaume I, amb la ponència «Children´s books by canonical authors in the EFL classroom». Més tard, el congrés finalitzarà amb la participació dels assistents en els últims tallers, centrats en interculturalitat, diversitat, identitat adolescent i poesia visual.

L´activitat està adreçada a professorat d´Infantil, Primària, Secundària, Cicles Formatius, Escoles Oficials d´Idiomes i FPA interessat a enriquir les competències lingüístiques per mitjà de la literatura.