L’Escola de Pasqua de l’Oceanogràfic busca xicotets «eco-herois»

Este curs se celebrarà del 2 al 5 d’abril i va dirigida als infants entre els cinc i els 12 anys

El programa inclou activitats educatives i lúdiques, experiments relacionats sobre el canvi climàtic, cinema 4D i una gimcana

Dos xiquets miren pingüins de l'Oceanogràfic.

Dos xiquets miren pingüins de l'Oceanogràfic. / L-EMV

Levante-EMV

L’ Oceanogràfic de València obri el termini d’inscripció per a la seua Escola de Pasqua 2024, que se celebrarà del 2 al 5 d’abril. Enguany, els xiquets i xiquetes exploraran el meravellós món marí mentre aprenen a protegir el planeta i a revertir el canvi climàtic.

Durant els quatre dies, els infants d’entre cinc i 12 anys exploraran les principals àrees de l’Oceanogràfic de València i se submergiran en activitats educatives i lúdiques, guiades per educadors i experts científics: des de descobrir els desafiaments que enfronta l’oceà fins a aprendre sobre les investigacions científiques, l’Escola de Pasqua promet ser una experiència enriquidora per a totes i tots.

Els futurs guardians i guardianes del planeta no sols tindran l’oportunitat de gaudir i aprendre amb les activitats proposades, sinó que també podran endinsar-se en les zones tècniques menys conegudes i aprendre de prop els estudis de científics i les cures que reben tots els animals del centre.

Tallers sobre el canvi climàtic i visita a l'Arca de la Mar

Les activitats previstes per a la setmana de l’Escola de Pasqua destaquen per la seua gran varietat i disseny, amb l’objectiu que els participants descobrisquen el fascinant món marí i aprenguen a revertir el canvi climàtic.

Entre els tallers que ha preparat l’equip d’Educació de l’Oceanogràfic estan les manualitats de bosses reutilitzables per a fomentar la cura del medi ambient d’una manera creativa i pràctica. També podran expressar els seus desitjos i esperances sobre el canvi climàtic a través dels tallers sobre «La xapa del canvi», amb missatges inspiradors i significatius.

En els experiments relacionats amb el canvi climàtic, els participants tindran l’oportunitat de comprendre les causes i les conseqüències d’este fenomen global. A més de visitar les àrees d’Oceans, Temperats, Tropicals i Mediterrani, també recorreran les instal·lacions d’Aiguamolls i de l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals (ARCA) de la Mar, en les quals els educadors proporcionaran una visió més detallada sobre la importància de cuidar els ecosistemes i els animals que els habiten. I per a una immersió encara més profunda, podran gaudir de l’experiència del cinema 4D, el més gran d’Espanya, amb efectes sensorials com el vent, els canvis de llum, les aromes, la neu i la vibració en les butaques.

Belugues de l'Oceanogràfic.

Belugues de l'Oceanogràfic. / L-EMV

Durant la nit del dijous 4 d’abril, els xiquets viuran una autèntica aventura marina en descobrir tots els secrets del major aquari d’Europa a través d’una emocionant gimcana, que porta per nom «L’Aventura del Canvi», amb una sèrie de proves que hauran de superar per a poder arribar a la següent pista i convertir-se en autèntics «Eco-herois».

Dormir entre taurons

Una vegada resolts els enigmes, els participants passaran la nit dormint en l’emblemàtic túnel dels taurons, sota l’atenta mirada del tauró bou, el tauró gris, els peixos serra i les ratlles que l’habiten. Per a concloure la setmana, l’Escola de Pasqua es traslladarà a la platja del Saler per a soltar a la mar una tortuga recuperada en l’ARCA, i en la qual els escolars tindran l’oportunitat de posar-li un nom abans de tornar a l’oceà. Després d’esta experiència, la jornada finalitzarà al Parc Natural de l’Albufera de València.

Estes activitats durant les vacances oferixen una oportunitat única per a aprendre, reflexionar i prendre consciència per a abordar el canvi climàtic i protegir el nostre planeta. Les inscripcions ja estan disponibles al web de l’Oceanogràfic i el termini límit per a apuntar-se és el 24 de març.