21 de mayo de 2019
21.05.2019
Música

Cecilia Arnau Torán, la jove promesa valenciana del violí, brilla a Brussel·les

Amb 9 anys ha quedat tercera al prestigiós concurs internacional Leonid Kogan per a joves intèrprets

21.05.2019 | 12:12
Cecilia Arnau Torán, recollint al Real Conservatori de Brussel·les el tercer premi que ha aconseguit al Leonid Kogan 2019.

La jove violinista valenciana de 9 anys, Cecilia Arnau Torán, tota una promesa del violí, acaba d'aconseguir el tercer premi en un dels concursos internacionals més prestigiosos, tant pel nivell dels participants vinguts de tot arreu del món com del jurat de talla mundial.

El passat cap de setmana es va celebrar al Real Conservatori de Brussel·les la tercera edició del Leonid Kogan International Competition for Young Violinists. Este és un concurs de referència en l'àmbit artístic, ja que naix sota els aupicis d'una de les llegendes violinísticas de tots els temps, Leonid Kogan (1924-1982), que fou alumne d'Abram Yampolsky i Jascha Heifetz.

Quan Kogan tenia 12 anys, Jacques Thibaud estava a Moscou i el va escoltar tocar. El virtuós francès va predir un gran futur per a Kogan. Va ser coguanyador del primer premi en el Festival Mundial de la Joventut a Praga. En 1951, Kogan va guanyar el primer premi en el concurs Queen Elizabeth a Brussel·les amb una presentació enlluernadora del primer concert.

La neta del "mestre" de Tavernes de la Valldigna

Cecilia ha nascut al sí una família de músics. El seu avi, el "mestre" Eduardo Arnau, dirigí la banda de música de Tavernes de la Valldigna més de 40 anys i este municipi de la Safor el nomenà Fill Predilecte en agraïment de les seues ensenyances i la seua llavor per difondre la passió per la música.

A més, el pare de la jove solista, Eduardo Arnau, és també violinista i catedràtic d'este instrument en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. I la mare de la xiqueta, Dolo Torán, és mestra i pianista. Cecilia és alumna del concertista Gjorgi Dimcesvki i de l'escola del Centre Instructiu Musical (CIM) de Mislata.

El tribunal del premi Kogan l'integren solistes de nivell internacional com la belga Karen Aroutiounian; l'alemany Sergey  Khachatryan , que en l'any 2000 es va convertir en el guanyador més jove del concurs internacional Jean Sibelius de Hèlsinki, i cinc anys després conquerí el concurs Reina Elisabeth de Brussel·les; el músic alemany i israelià Michael Vaiman; els belgues Igor Unterberg i Eric Melon; junt al letó Aram Gevorkian.

Malgrat la seua curta edat, Cecilia és ja tota una promesa en l'àmbit violinístic internacional. Al triomf aconseguit este passat cap de setmana en Bèlgica suma el tercer premi que conquerí en març al concurs internacional Josefa Micka de Praga i el Premi Nacional a l'Excel·lència Musical Lexus 2018-19, i el Concurs Provincial Canet d'en Berenguer per a Joves Intèrprets 2018, entre altres.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Frugalitat


Blog 'Pren la paraula'


Paraules amb denominació d'origen 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia