El teatre, la dansa, la música, les ombres i una cuidada posada en escena configuren «La bambolla de Júlia», un muntatge en valencià per a xiquets majors de sis anys en què MaQuinant Teatre aborda el tema del bullying a través dels ulls d'una xiqueta que el patix i que aconseguirà ser lliure a través de l'art de la pintura.

Amb este espectacle, el Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, conclou el seu cicle «Escena Diversa». Les funcions es representen en el Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts els diumenges 23 de febrer, i l'1 de març, i des del 14 de febrer fins al 6 de març en funcions matutines per als escolars, després d'haver fet algunes representacions a Alboraia,Catarroja, Rafelcofer, Agost, Picassent i, fins i tot, Gijón (Galícia).

Esta història de superació, dirigida per Aina Gimeno i protagonitzada per Ana Ulloa i Irene Maestre, portarà al públic familiar i infantil a fer-se preguntes sobre una realitat que viuen diàriament en els seus col·legis. Amb ella, les autores pretenen oferir «una reflexió sobre la por i la llibertat, contra els prejudicis socials i a favor de la diferència, que ajuda a ensenyar i promoure el respecte, la igualtat, els valors de la companyonia i l'amistat a través d'elements vinculats a l'art», expliquen fonts de la diputació.

L'assetjament escolar és una realitat present en totes les escoles, un desequilibri de poder que influïx en el creixement i en l'evolució dels qui el patixen. Per esta raó, des de MaQuinant Teatre consideren «important proporcionar eines als menors perquè reconeguen el que els està passant i puguen expressar el que senten i trobar eixides».

Investigar la realitat

MaQuinant Teatre naix a València en 2011 de la mà d'Aina Gimeno, Anna Moret i Ana Ulloa, i un clar propòsit d'investigació sobre la realitat que les envolta. Per este motiu, des dels seus inicis aposten per obres de creació col·lectiva amb una cuidada posada en escena en la qual la reflexió social i la necessitat d'una trobada pròxima amb el públic són fonamentals.