El «Cant Espiritual» de Carles Dénia es presenta a Alcoi dins de la gira que l’està portant per diverses ciutats valencianes. Serà el dijous, 8 d’octubre, a les 20:30 h, al Teatre Calderón.

El Cant Espiritual, el poema més important d’Ausiàs March (1400-1459), és una oració delirant, bigarrada, complexa, plena de passió i sinceritat, on el poeta mostra obertament les seues febleses.

L’espectacle «Cant Espiritual» va obtenir a finals de 2018 el premi Carles Santos, que atorga la Generalitat al millor disc de fusió de l’any. També va guanyar els guardons al millor disc folk i millors arranjaments dels premis Ovidi, que lliura el Col·lectiu Ovidi Montllor de músics i crítics valencians.

L’obra, que uneix la poesia del Cant Espiritual d’Ausiàs March, la música eclèctica de Carles Dénia i la dansa de la mà de la bailaora mexicana Karen Lugo, hi ha obtingut immillorables crítiques, tant pel disc com per l’espectacle en directe.

Carles Dénia trasllada els 224 versos potents i metafísics, dirigits a Déu i en segona persona, de l’obra de March al segle XXI en un espectacle ple de passió i de ritme, amb tocs de jazz, flamenc i música mediterrània, amb la sàvia barreja de sons que caracteritza l’obra del músic, arranjador i productor de Gandia. El text s’interpreta en valencià medieval, seguint la musicalitat original de March.

L’espectacle, amb una durada de 70 minuts, representa passió pura, on Carles Dénia fa ballar els versos d’Ausiàs March, en una de les millors actualitzacions contemporànies del poeta del Segle d’Or.

Dénia s’acompanya de músics tan reeixits com ara Baptiste Bailly (piano, teclats i cors), Aleix Tobias i David Domínguez (percussions), Darío Barroso (guitarres i cors), Ismael Alcina (baix i cors) i Andrés Belmonte (flautes i cors).

El crític Josep Vicent Frechina assegura que «el resultat de tot plegat és senzillament enlluernador: Dénia captura el pathos del poema, s’amara del neguit i la confusió que l’animen, i ens en dóna una lectura inspiradíssima, encesa de caràcter i sensualitat».