Bétera acollirà un congrés de flauta en què participen solistes internacionals

La primera edició del Congrés Internacional de Flauta de Bétera se celebrarà els pròxims 11 i 12 de novembre 

El públic en un concert de música clàssica.

El públic en un concert de música clàssica. / Miguel Ángel Montesinos

Maria Bas

La Casa de la Cultura i les instal·lacions del Centre Artístic Musical de Bétera acolliran la primera edició del Congrés Internacional de Flauta de Bétera els pròxims 11 i 12 de novembre. En aquesta trobada, participaran els grans solistes internacionals Juliette Hurel, Mario Caroli i Benoît Fromanger. «Aquests congrés és l’event flautístic més important de València I d’Espanya del curs 2023/2024», destaquen els seus organitzadors.

Durante els dos intensos dies del congrés, hi haurà master classes, conferències, tallers, concerts, classes organitzades per als flautistes més menuts i una exposició de les marques més importants de flauta. 

El quadre de professors del congrés es completa amb sis flautistes de gran trajectòria formats al Centre Artístic Musical de Bétera, primer com a estudiants en la seua acadèmia i després com a membres de la seua banda. Aquests flautistes són Samuel Muñoz, Ana Muñoz, Eduard Sánchez, Andrés Belmonte, Vicent Gelós i Vicent Morelló.

«Per primera vegada -assenyalen els organitzadors-, es reuneixen els 6 flautistes professionals de Bétera en un esdeveniment excepcional de la flauta com serà el Primer Congrés Internacional de Flauta de Bétera».

Aquest congrés acollirà dos grans concerts. Dissabte 11, hi haurà un recital dels solistes internacionals Juliette Hurel, Mario Caroli i Benoît Fromanger acompanyats per l’excel·lent pianista Carlos Apellániz. Diumenge 12, se celebrarà un altre concert de clausura amb l’Ensemble de Flautes de València en el qual participaran tots els professors del curs.

Una de les parts més importants del congrés serà la secció especial per a xiquets amb les mestres dels flauta Diana Martí, Pilar del Campo i Neus Sanmartín. Els flautistes més xicotets participaran en ensembles fets per a ells i tindran tallers dissenyats a la seua mesura perquè es divertesquen tocant. A més a més participaran en el concert de clausura. 

També hi haurà una exposició de les marques més importants de flauta gràcies a la col·laboració i patrocini de les botigues més importants de València, d’Espanya i d’Holanda: Euro Música Fersan, Music Distribución, Musical Campos, Musikarte, Solo-flauta, NEOMúsica i Adams Flute Centre, també contarà amb la col·laboració de Consolat de Mar, Casa Lluís, A un Tono i Nissan Adenau Motor, així com la regidoria de Turisme de Bétera. 

Aquest congrés és possible gràcies al patrocini de l’Ajuntament de Bétera i la Regidoria de Cultura i la col·laboració del Centre Artístic Musical de Bétera i el Ensemble de Flautes de València.