L’Ajuntament de València concedix 77.000 euros a la Fundació Chirivella Soriano

La Junta de Govern Local ha aprovat la subvenció per a col·laborar en els tallers i exposicions de l’entitat

Una sala de la fundació.

Una sala de la fundació. / Levante-EMV

Levante-EMV

La Junta de Govern Local de València ha aprovat concedir una subvenció de 77.000 euros a la Fundació Chirivella Soriano «per a col·laborar en el desenvolupament de la seua proposta d’activitats culturals, que inclou l’organització d’exposicions i tallers en diferents espais de València».

La col·laboració entre l’Ajuntament de València i la Fundació Chirivella Soriano data de l’any 2004, quan el govern municipal va aprovar la participació del consistori en l’entitat amb l’objectiu d’impulsar iniciatives destinades a la promoció i la divulgació de la cultura i les arts, i a afavorir l’enriquiment del patrimoni cultural de la ciutat.

Inaugura al 2015

La Fundació Chirivella va ser inaugurada oficialment l’abril de l’any 2005, per a posar a la disposició del públic la seua col·lecció d’art contemporani espanyol, i es va convertir en el primer centre privat d’art contemporani de la Comunitat Valenciana.

Compta amb una àmplia col·lecció i, després d’una llarga trajectòria i diverses exposicions, s’ha consolidat com una referència en el recorregut museístic.

El seu objectiu i el dels seus fundadors, Alicia Soriano i Manuel Xirivella, és fomentar la cultura i l’art, creant un lloc de trobada i un ambient propici per a la divulgació.