Burjassot entrega els Premis a l’Ús del Valencià 2023

Representants de les entitats premiades i autoritats municipals.

Representants de les entitats premiades i autoritats municipals. / L-EMV

El teatre de la Casa de Cultura acollí fa uns dies la gala d’entrega de Premis a l’Ús del Valencià que, anualment, l’Ajuntament de Burjassot atorga a aquelles persones o col·lectius dins de l’àmbit de les falles, el deport i el comerç més destacats en la normalització i foment de l’idioma del ‘Tirant’ en el municipi. En la seua nova edició, la quantia total a repartir entre els guardonats ascendí a un import de 8.000 euros, 2.000 més que l’any passat.

  L’alcalde, Rafa García, a través de videoconferència, i la regidora de Promoció del Valencià, Estefanía Ballesteros, presidiren un acte que reuní nombrosos representants del teixit social del poble. L’actriu i dinamitzadora cultural Maria Juan presentà la trobada.

  Quant a casals fallers, el jurat concedí quatre premis. El primer se l’adjudicà la comissió Pi i Margall; el segon, Fermín Galán; el tercer, Plaça del Pouet, i el quart, Mariano Benlliure. En categoria deportiva se’n lliureren tres: el Club de Gimnàstica Rítmica L’Almara, el Club Recreació Esportiva Burjapower i el Club de Patinatge Artístic Rodaments s’endugueren l’or, la plata i el bronze, respectivament. En l’àrea de comerç foren cinc els establiments distingits en el següent orde: Banys i Cuines Calandín, Romanssera Tapasseria, Grup a Riure, Sabateria Juan Ramón i Ferreteria El Mercat.

Dotze entitats premiades

  Els representants de les 12 entitats premiades varen rebre de mans de la regidora de Promoció del Valencià, Estefanía Ballesteros, un diploma commemoratiu i un xec amb la corresponent part proporcional dels 8.000 euros de recompensa. Per la seua banda, l’alcalde, Rafa García, donà les gràcies a tots els participants inscrits en la nova convocatòria de Premis a l’Ús del Valencià per contribuir a “posar en valor la nostra llengua”.

Suscríbete para seguir leyendo