Quique Llopis i Aina Olaso, entre els 27 guardonats en la II Gala de l'Esport de Bellreguard

L'acte es va convertir en una gran festa de reconeixement als mèrits dels esportistes del poble

Foto final de família de la Gala de l'Esport de Bellreguard

Foto final de família de la Gala de l'Esport de Bellreguard / Ajuntament de Bellreguard

Ana Guerrer

El Saló d’Actes de Bellreguard va acollir la segona Gala de l'Esport del municipi, que amb 27 guardons entregats, es va convertir en una gran festa de reconeixement als mèrits dels esportistes del poble en diverses disciplines. 

L'Ajuntament va premiar els atletes Quique Llopis i Aina Olaso, que aquest any 2023 han aconseguit importants fites nacionals i internacionals en el món de l'atletisme. A més, els 14 clubs i entitats esportives de Bellreguard van atorgar també els reconeixements als seus esportistes més destacats. 

La gala, conduïda pel periodista Marc Oliva, la va obrir una actuació de la cantant saforenca Kler, i va seguir amb la presentació del cartell d'aquesta segona edició, dissenyat pel bellreguardí Adrià Sanfèlix.

L'alcaldessa de Bellreguard, Cristina Mateu, va lliurar els dos reconeixements atorgats per part de l'Ajuntament, qui va destacar durant la seua intervenció estar orgullosa per la dedicació de tots i totes les esportistes que fan poble, i va agrair especialment el treball dels entrenadors, responsables i equips directius per fer possible que totes les esocoles i clubs puguen seguir d’enpeus. 

El primer guardó del consistori va ser per a l'atleta Quique Llopis, Campio d’Espanya en 60m tanques amb récord nacional. També Campió d’Espanya en 110 m tanques, i nové del mon en esta modalitat. Bronce dels Jocs Europeus també en els 110 m tanques. Amb tot açò sumat als anys anteriors, amb tan sols 23 anys es considerat ja el millor atleta de la història de la comarca de la Safor.

L'altre reconeixement de l'Ajuntament va recaure en l’atleta Aina Olaso, campiona de javalina que entre 2022 i 2023 ha aconseguit, entre altres, la primera posició en el Campionat Provincial de Llançaments llargs d’hivern, primera posició en el Campionat Provincial Absolut València Aire lliure i segona en el Campionat Autonòmic Absolut Comunitat Valenciana.

El gros de la Gala es va centrar en els 25 premis que cadascun dels clubs o entitats esportives del poble van lliurar als seus esportistes. En aquest cas, Marcos Haro, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Bellreguard va ser l’encarregat d’entregar-los un per un. 

En primer lloc el Club de Pilota Integral va reconeixer a Joan Bautista Pellicer i Rocher com un “jugador que tenia joc potent i elegant, que es va enfrontar amb els millors jugadors amb resultats molt favorables”, va destacar el conductor de la gala, a més com a professional, des del 1990 fins al 2015 va inculcar l’amor als seus alumnes portant-los al trinquet i al gimnas.

Per altra banda, el Club d’Aikido va reconeixer l’esforç en aconseguir el quart Dan de BukiI Waza en Takemusu Aikido a Vicent Cànoves Pons.

El Club de Tenis de Bellreguard, una entitat que es remonta a la dècada dels anys 70, va destacar el treball de Alain Navarro, una de les persones més importants per al club ja que ha fet aprendre tenis a molts i molts jugadors del poble amb quasi 40 anys en al docència al poble.

A continuació, el Karate Club Shinden va voler galardonar Alba Gabaldón Cañadas per la seua superació i constància al Karate.

El Club de Pilota Valenciana Bellreguard, va voler retre homenatge a una esportista que pràcticament va naixer en un trinquet i que des dels 12 anys no ha parat de botar la vaqueta: Claudia Peris Lozada.

Des del gimnàs Tai Center es va reconeixer el companyerisme de l’equip d’obstacles del centre que ha conseguit posicionar-se com a tercers en l’última competició. A més, el centre va distinguir com a millor esportista a Toni Negre Ascó per la seua dedicació.

Seguidament, el Club Associació Esportiva de Bellreguard, va oferir el premi a l’equip prebenjami, Campions de Lliga 2022/2023, integrat per Arnau Ferrer, Guillem Miras, Éric Climent, Joel Arenas, Dolors Escrivà, Diego Català, Thiago Bolaños, Dylan Devaney, Álex Marco, Fernando Tur, Gorka Tercero, Joan Navas, Dídac Escrivà, Joan Ramos y Esteban Dellafiore. El club també va destacar el treball dels seus monitors: Javier González, Óscar González, Marc Moncho y Saoret Gadea. 

El Club Ciclista és organitzador de la pujada a la Margarida i va voler reconexer al campió de la cursa de 2023, Joan Montagut Borrás. També van distinguir el treball de tot l’equip guanyador de la cursa: Josep Avargues, Joanquin Pérez, Juan José Giner, Pere Caudeli, Salvador Enrique Nicolas Egea. A més, el club no va voler passar l’ocassió per rebre homenatge al ciclista que ha competit amb el equip Orbea, un corredor únic i possiblement un dels millors esportistes de Bellreguard. Salvador Canet, “per ser tot un referent”, va destacar Oliva al seu discurs.

L’acadèmia de ball Àngela Bertomeu, qui també va formar part activa de la gala amb dues actuacions de ball que ompliren d’aplaudiments tot el saló d’actes, també va distinguir el treball i esforç de les seues ballarines. 

Per una part, va premiar a les guanyadores amb diferents modalitats, ballet, contemporani i flamenc, amb primers premis i segons premis en el Concurs Internacional de Valencia Dansa celebrat a Chiva, en els anys 2022 i 2023. El reconeixement va ser per a Alba Ferri, Alise Juroica, Daniela Puente, Isabel Mengual, Joana Pellicer, Júlia La Fuente, Laia Borràs, Mar Vida,l Mireia Oltra y Silvia Villamayor. 

A més, l’acadèmia no es va oblidar de l’altre grup de ballarines que també tenen gran passió i dedicació per la dansa: Blanca Blasco, Mar Melero, Aitana Ferrer, Sara Daviu, Maria Forquet i Neus Negre.

La gala va seguir premiant als clubs i equips del poble i el Club de Voley, va escollir a Oriol Ibanez i Marc Climent, equip que va aconseguir posicionar-se com a novens d’Espanya, que van guanyar la lliga intermunicipal de Gandia, campions provincials i tercers al campionat autonòmic.

Per la seua part, el Punt de Pàdel, va premiar Jordi Escrivà, jove de 15 anys que “te un futur prometedor”, nové autonomic aleví i en totes les categories ha aconseguit grans classificacions. I a més, va distinguir a Nara Sanchis, jove jugadora que “ha conseguit participar amb bons resultats als dos últims Campionats d’Espanya de menors al igual que a innumerables tornejos absoluts i de lliga absoluta”, destaca el periodista.

El Club de Bàsquet 222, un club jove amb moltes ganes de créixer, va destacar el paper de Amaia Gómez, així com el treball incondicional del president del Bàsquet, Carlos Martí, “una de les persones que ha fet possible que el club nasquera i que ara continue en peus”.

Seguidament el Club Córrer August va oferir el premi a millor alteta del club a Marien Marí Gregori, per ser la corredora amb més curses acabades, un total de 30, combinant asfalt i muntanya. També va premiar a un membre veterá del grup, “un atleta molt compromes i un exemple de perseverancia, el mirall de molts corredors”, Adrià Sanfèlix. També van voler reconeixer a l’Associació de Dones de Bellreguard pel recolzament que els ofereixen.

El Club de Futbol Bellreguard va descar a Pau Mascarell com l’etern capità i a Jaume Pastor “Pirri”. Aquest últim “un emblema del poble que des de ben menut ha estat lligat al baló, com a president ha traslladat l’amor pel seu poble i per això va lluitar per formar l’equip amateur en 2018”.