15 de enero de 2020
15.01.2020
Levante-emv

La Nau acull els "combats" de quarts de final del IV Torneig de Dramatúrgia

Els escriptors valencians Borja López, Pasqual Alapont, María Cardenas i Gabi Ochoa cobren protagonisme

15.01.2020 | 04:15
Ochoa i Cárdenas són els protagonistes del combat de demà en el Centre Cultural La Nau.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV) acull, entre hui i demà, els quarts de final de la quarta edició del Torneig de Dramatúrgia. D'esta manera, al llarg de les pròximes dues jornades, els escriptors valencians Borja López, Pasqual Alapont, María Cárdenas i Gabi Ochoa batallaran en les últimes dues vetlades pugilístiques d'este particular torneig de l'Institut Valencià de Cultura i el Centre Cultural La Nau.

Esta vesprada, a partir de les 19:00 hores i amb entrada gratuïta, s'enfronten en el «ring» teatral de la sala Matilde Salvador els dramaturgs Borja López Collado «El Benjamí Button de Patraix» i Pasqual Alapont «El samaruc de l'Albufera», mentre que demà els protagonistes seran María Cárdenas «La gauchita de Benimaclet» i Gabi Ochoa «L'anxoveta de Malilla».

La quarta edició del Torneig de Dramatúrgia Valenciana enfronta huit «pesos pesants» de l'escriptura teatral valenciana en un torneig en el qual els textos d'estos autors, de 30 minuts de duració, són interpretats per actors professionals en combats cara a cara i en els quals el públic assenyala el vencedor en una votació. Amb esta original proposta escènica es pretén visibilitzar el treball i la qualitat d'estos dramaturgs valencians, i així poder arribar a nous públics.

Els aficionats d'Alacant van veure com Joan Nave «El garroferet de Benissa» guanyava per «KO» la vetlada realitzada al Teatre Arniches el passat 8 de gener i, d'altra banda, a Castelló, l'actriu, directora i dramaturga Begoña Tena «La corba de la Plana» es feia amb l'assalt en el «ring» del Teatre Principal.

Així, les semifinals del torneig es disputaran al Centre Cultural La Nau de la UV els dies 21 i 23 de gener mentre que la gran final per a aconseguir el cinturó de campió de la «competició» se celebrarà el 29 de gener en este mateix escenari.
En esta edició també participen els escriptors Gemma Miralles, Joan Nave, Lucía Sáez i Begoña Tena i compta amb l'actriu Pilu Fontán com a mestra de cerimònies.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Frugalitat


Blog 'Pren la paraula'


Paraules amb denominació d'origen 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia