Els llibres agermanaran a València, Nova York i Mèxic als Jardins de Vivers

La Fira del Llibre de la ciutat estatunidenca serà la primera convidada d’honor de la de València

La 58a Fira del Llibre es celebrarà del 27 d’abril al 7 de maig de 2023 al Jardins de Vivers. | L-EMV

La 58a Fira del Llibre es celebrarà del 27 d’abril al 7 de maig de 2023 al Jardins de Vivers. | L-EMV / Mar Espí. València

Mar Espí

A partir de la present edició de 2023 la Fira Llibre de València convidarà una ciutat del món, mitjançant la seua fira del llibre, amb l’objectiu de donar a conéixer la literatura que s’escriu en eixa ciutat i la cadena comercial dels llibres. La ciutat convidada d’enguany serà lNova York i la seua Fira Internacional del llibre (FILNYC). «Una ciutat amb vincles molt importants amb escriptors i artistes valencians, com Rafael Guastavino, Joaquin Sorolla, Manolo Valdés, o Santiago Calatrava», destaquen els organitzadors.

La Fira del Llibre ha arribat a un acord amb la FILNY la qual participarà en aquesta edició intercanviant experiències i fent difusió de la seua pròpia literatura. La que es cel.lebrarà del 27 d’abril al 7 de maig de 2023 al Jardins de Vivers tornarà la visita la pròxima tardor amb una representació d’escriptors i escriptores valencians.

Aquesta fira està organitzada per l’Institut d’Estudis Mexicans de Nova York i té com a objectiu promoure la llengua espanyola en els Estats Units, així com el contacte directe entre lectors, autors i editorials.

En representació de la FILNY assitiran el director general de la fira, José Higuera López; la seua coordinadora general, Dejanira Álvarez Cárdenas; i els escriptors Yuyi Herrera i Mayte López. Els representants de la FILNY seran rebuts en la seua visita a València per la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València i la Diputació de València.

En l’any 2019, Higuera va fundar la Fira Internacional del Llibre de la Ciutat de Nova York, la missió de la qual és posicionar l’idioma espanyol a través de la literatura i la cultura als Estats Units, així com difondre l’obra acadèmica i literària publicada en espanyol a Amèrica Llatina, el Carib, Espanya i els Estats Units.

Yuri Herrera ha publicat els llibres infantils Este es mi nahual i Los ojos de Lía; i les novel·les Trabajos del reino, Señales que precederán a la otra parte del mundo, i La transmigración de los cuerpos.

Mayte López és escriptora i traductora. Els seus contes, cròniques i articles han aparegut en Letras Libres, Temporales, Los Bárbaros, Este País, Newsweek i Viceversa, on escriu la columna «Talones sobre hielo». Sensación térmica el seu últim llibre publicat Libros del Asteroide, serà presentat a la Fira del Llibre.