L’Expedició Juvenil Cabanilles conclou un viatge «meravellós» pel Xúquer

40 joves d’entre 15 i 17 anys han visitat durant dotze dies les huit localitats de la comarca

Saray Fajardo

Saray Fajardo

«Ha sigut una experiència increïble». Els 40 joves d’entre 15 i 17 anys de l’Expedició Juvenil Cavanilles ho tenen clar. Per a ells, el viatge, que es va iniciar fa dotze dies pels huit municipis de la Vall del Xúquer, ha sigut una aventura «meravellosa». 

Els joves procedents de 36 municipis de la Comunitat Valenciana van concloure ahir la seua estança amb una recepció per part de les màximes autoritats de Sellent i una xerrada organitzada per les Escoles Solidàries, qui els van explicar la tasca que realitzen al tercer món. 

Durant estos dies, els assistents han participat en diverses activitats culturals, formatives i d’aventura per despertar una consciència social, activa i compromesa amb el medi rural per donar a conèixer la seua realitat i garantir la transmissió del patrimoni natural, cultural i històric de la Comunitat Valenciana. «Els joves han aprés entorn la importància de l’aigua i la conservació de la fauna i la flora», explica el responsable de l’expedició, José Francisco Requena. 

Requena reconeix que, a través d’este projecte, els integrants han pogut compartir els seus coneixements i hobbys . «Ha sigut un creixement social, cultural i personal molt gran», afig. 

«Han sigut activitats molt interessants. No coneixia cap d’estos pobles», explica Ferran Martín-Portugués, veí de 17 anys de València, qui reconeix que la localitat d’Antella ha sigut la que més li ha impactat. 

Alguns dels joves que han participat en l'expedició.

Alguns dels joves que han participat en l'expedició. / Levante-EMV

Claudia Peris també ha participat en este projecte, a través del qual, en les seues paraules, «he aprés molt i he conegut a molta gent». En este sentit, Amparo Cabanes, de 14 anys, reivindica que el descens en kayak ha sigut una de les activitats que més li ha sorprés. «Hem aprés molt. Cadascú hem aportat el nostre granet i hem aprés dels altres», recalca la jove, qui, sense dubte, «tornaria a repetir la experiència». 

L’objectiu és repetir este viatge gratuït i accessible el pròxim estiu. Després d’esta primera edició, l’organització treballa en la següent, ja que, segons indica Requena,«la nostra idea és que cada any es repetisca en una comarca diferent de la Comunitat Valenciana».