Núria Sendra | Editora

Indecís, creativa… quin tipus de participant de «Sentim les Llibreries» eres?

Fins al 15 d’abril, els inscrits hauran de pensar com sorprendre el seu amic o amiga invisible

Indecís, creativa… quin tipus de participant de «Sentim les Llibreries» eres?

Indecís, creativa… quin tipus de participant de «Sentim les Llibreries» eres?

Marina Segura

Hui s’obri el període d’adquisició de regals per a «Sentim les llibreries», la iniciativa que potencia el comerç local, les xarxes veïnals i les llibreries del nostre territori. Això significa que, si t’has inscrit aquest any en la iniciativa, hauràs d’anar pensant amb quin llibre sorprendràs el teu amic o amiga invisible abans del 15 d’abril. Eres dels que compraran el títol el primer dia o fins a l’últim moment no tindràs clar què escollir? O bé eres dels qui posa una descripció creativa i li agrada jugar amb el significat del llibre que regalarà? Ací et deixem sis tipus de participants segons com gestiones la selecció del llibre a regalar.

• L’Enciclopèdia humana: Coneixes a cada autor, títol i gènere a imaginar. Solament necessites llegir una breu descripció del teu destinatari o destinatària i en la teua ment s’il·lumina el llibre perfecte per a regalar. Aquest participant acudirà el primer dia a la llibreria directa a recollir l’exemplar escollit. No sigues tan ràpid i pregunta també a les llibreteres i elles et donaran una mirada diferent i també enriquidora per al procés.

• La consultora: el llibreter és el teu millor amic i li demanaràs una vegada i una altra la seua ajuda per a encertar en la selecció del títol. Confies en el seu criteri i que conega personalment al destinatari. Tot i que l’ajuda dels llibreters i llibreteres és una part clau del projecte, de vegades arriscar-se un poc pot incentivar un resultat sorprenent per al teu amic invisible.

• El creatiu: eres un apassionat d’aquest tipus de jocs i t’agrada trobar doble sentit a les fitxes i sorprendre amb un llibre inesperat, però alhora vinculat a la teua destinatària. T’entusiasmen les descripcions imaginatives i enginyoses, difícils de desxifrar. Eres un amant del misteri, de deixar alguna sorpresa dins del llibre i de convertir l’intercanvi en una experiència lúdica.

• L’indecís crònic: haver de decidir-te és la pitjor part del procés. Visitaràs la llibreria més d’una vegada sense èxit i consultaràs cada prestatgeria efusivament. És possible que durant el termini canvies d’opció reiteradament. No t’amoïnes, part de la diversió és llegir un llibre que no s’adequa completament als teus interessos i al que hauries escollit i, en cas de pànic, els llibreters i llibreteres podran encarrilar-te.

• El romàntic: t’agrada fer especial cada part del procés. El llibre no tindrà tanta importància per a tu, com ho té la dedicatòria que inclouràs dins, personalitzada i escrita per tu, i possiblement afegiràs un detall dins, com un punt de llibre, una flor o un poc de perfum.

• La desafiant: eres de qui creu que l’esperit de l’amic invisible és regalar una cosa desconcertant i ignores completament la fitxa del teu destinatari. Eres arriscada i confies en el teu instint literari, que penses podrà descobrir al teu amic o amiga invisible nous gèneres i autores.